Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] od¶wieżenie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kalafoon
Witam,
mam następuj±cy problem:

na stronie głownej sklepu mam koszyk, w którym pocz±tkowo pisze "Twoj koszyk jest pusty".
Jezeli chce dodac produkt do koszyka to klikam na niego i za pomoc± javyscript otwiera sie nowe okno z opisem produktu.
W tym oknie moge kliknac dodaj do koszyka i produkt sie dodaje.

I tutaj jest problem - jak zamykam okno linkiem:
  1. <a href="javascript:window.close()">zamknij</a>

to okno sie zamyka - ale w koszyku na stronie glownej dalej pisze "Twoj koszyk jest pusty" i trzeba ja od¶wieżyć.

Jak można zrobić żeby po kliknieciu w ten link "zamknij" poprzednia strona sie odswiezyla? Ma ktos moze jakis pomysl ?

pozdrawiam
uli
Wstaw przed zamknięciem, lub po dodaniu czego¶ do koszyka któr±¶ z poniższych instrukcji:

window.opener.refresh()
window.opener.reload()
Fishu
Hmm.... no to tu by się przydał AJAX bo ajax udostępnia takie sprawdzanie po stronie klienta. Radze ci przeczytać jak±¶ lekturke o ajax smile.gif. Chyba, że mógłby¶ jako¶ pogrzebać w javascript i zrobić jaki¶ skrypt z pomoc± getElementById(); czego ci nie polecam. Lepiej naucz się ajax'a i wtedy jak będziesz miał problem jaki¶ to napisz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.