Spotkał się może ktoś z podobną sytuacją?
Mam mały formularz który ma za zadanie dodawać tekst do bazy - tekst oczywiście dowolnie wprowadzony przez usera.
W fire foxie sprawa jest prosta - dodaje bez problemów z polskimi znakami - zaznacze że korzystam z Xampp i poustawiałem język na Latin2. Także po dodawaniu przez FF jest ok i polskie znaki sa w bazie danych
Tak wygląda formularz
<body bgcolor="#000000"> <div align =center > <table border="1" width="977" height="566" bgcolor="#FFFFFF"> <tr> <td height="56" width="1229" colspan="5" bgcolor="#C0C0C0"> </tr> <tr> </tr> <tr> <td height="89" width="795" colspan="4"> </head> <body> <br> tytuł: <input type="text" name="tytul"> </td> </tr> </table> </div>
a tak kod dodający do bazy
<?php include ('configg.php'); $tytul =$_POST['tytul']; $skrot =$_POST['skrot']; $tresc =$_POST['tresc']; echo '<body bgcolor="#000000"> <div align =center > <table border="1" width="977" height="586" bgcolor="#FFFFFF"> <tr> <td height="88" width="1229" bgcolor="#C0C0C0"> <p align="center"><font size="5" color="#FF0000">PANEL ADMINISTRACYJNY</font></td> </tr> <tr> <td height="23" width="961" bgcolor="#000000"> </td> </tr> <tr> <td height="439" width="961" align="center">NEWS ZOSTAŁ DODANY!<br> <br> <a href="../aaadmin.php">Powrót</a></td> </tr> <tr> <td height="23" width="961" align="center" bgcolor="#000000"> </td> </tr> </table>'; ?>
Problem tkwi w tym że jak próbuje coś dodac przez ten formluarz pod IE to wpisuje mi do bazy bez polskich znakow.
Czy ktoś mógłby pomóc?