Pracuję na edycją danych z bazy i mam mały problem. Rekord dodawany jest za pomocą OpenWysiwyg i wszystko jest pięknie.
Niestety jak go pobieram do edycji mam uciętą pierwszą linijkę i na końcu mam takie coś ">.
Kod do aktualizacji wygląda tak:
<?php $id_edt=$_GET['id_edt']; include 'include/DB_config.php'; include 'include/DB_open.php'; $query=" SELECT * FROM sm_skrypty WHERE id='$id_edt'"; $i=0; while ($i < $num) { ++$i; } include 'include/DB_close.php'; } ?> <html> <head> <title></title> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="include/wysiwyg.js"></script> </head> <body> <form action="edit_wczytaj.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploadform" > <div> <div> <label for="fup_autor">Autor</label> <input size="50" maxlength="30" name="fup_autor" class="text" type="text" value="<?php echo $autor ?>"> </div> <div> <script language="JavaScript">generate_wysiwyg("fup_tresc");</script> </div> <div> <label for="fup_zalacznik">Załącznik z bazy: </label> <input size="30" maxlength="30" name="fup_zalacznik" class="text" type="text" value="<?php echo $plk_nazwa ?>"> </div> <div> <label for="fup_usefile">Zmień na plik: </label> <input type="hidden" name="f_max_size" value="2000000"> <input readonly="readonly" size="40" name="fup_userfile" type="file" class="file" id="fup_userfile"> </div> <div> <label for="fup_jezyk">Rodzaj języka</label> <input size="20" maxlength="10" name="fup_jezyk" class="text" type="text" value="<?php echo $jezyk_skr ?>"> </div> <div> <input id="upload" name="upload" class="submit" type="submit" value="Aktualizuj"> </form> </div> </body> </html> <?php include 'include/DB_config.php'; include 'include/DB_open.php'; $ud_id=$_POST['ud_id']; $ud_autor=$_POST['fup_autor']; $ud_data=$_POST['fup_data']; $ud_opis=$_POST['fup_tresc']; $ud_jezyk=$_POST['fup_jezyk']; //--- aktualizacja pliku if ($_FILES['fup_usefile']['size'] > 0 ){ $udp_nazwa = $_FILES['fup_userfile']['name']; $udp_tmp = $_FILES['fup_userfile']['tmp_name']; $udp_poj = $_FILES['fup_userfile']['size']; $udp_typ = $_FILES['fup_userfile']['type']; $query="UPDATE sm_skrypty SET plk_nazwa='$udp_nazwa', plk_typ='$udp_typ', plk_pojemnosc='$udp_poj', plk_pojemnik='$ud_pojemnik', autor='$ud_autor', opis='$ud_opis', data='$ud_data', jezyk_skr='$ud_jezyk' WHERE id='$ud_id'"; include 'include/DB_close.php'; }else $query="UPDATE sm_skrypty SET autor='$ud_autor', opis='$ud_opis', data='$ud_data', jezyk_skr='$ud_jezyk' WHERE id='$ud_id'"; include 'include/DB_close.php'; } ?>
W bazie są ładnie zapisane znaczki html, a jak biorę edytuj to nic nie ma jest wszystko zapisane jednym ciagiem.
Może macie jakiś edytor wysiwyg prosty i działający który używacie ? Może ktoś widzi błąd którego ja nie widzę.
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Redelek