Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: (HELP) Rotator Tekstu (Kodów)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
danonz
Witam mam zamiar zrobić na stronie taki rotator który będzie wyświetlał za każdym wejściem na strone inny kod.

Wszystkie 60 kodów było by w pliku codes.txt i za każdym razem wyświetlał by inny kod i usuwał go jednocześnie z pliku aby drugi raz już nigdy go nie wyświetliło. A jeżeli brakowało by już kodów w pliku codes.txt wyświetlił by się napis Brak Kodów.

Nie mam pojęcia jak to zrobić. Ma ktoś może taki skrypt albo wie jak napisać? Będe bardzo wdzięczny.
xbigos
a wiec tak:
algorytm wygląda tak

sprawdz czy plik istnieje jesli tak to wczytaj jesli nie to error potem wczytaj sprawdz czy masz jakis kod w pliku jesli tak to wczytaj pierwszy kod (uzyj do tego explode) wyswietl go potem usun potem. jesli nie bylo zadnego kodu w pliku wyswietl brak kodów.

troche inwencji w kodzie i masz fajny prosty skrypt
danonz
Tyle że ja nie umiem za bardzo programować w php. Zrobił by mi to ktoś? Bardzo mi to potrzebne sciana.gif
dr_bonzo
To masz dwa wyjscia: nauczyc sie PHP lub zlozyc oferte w odpowiednim dziale forum
danonz
Widać nikt mi nie pomoże :/
.radex
Pomoże, ale:

a ) Za $$$

b ) nie w całości

Punkt c raczej mało prawdopodobny.

Po szczegóły odsyłam tutaj. Już wszystko jasne?
dado
przydadzą Ci się takie funkcje:

file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do otwarcia pliku.
explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do wyciągania kolejnych wierszy do tablicy
rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do losowania elementu tablicy
unset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do usunięcia tego elementu z tablicy
implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual to złożenia tablicy w string
file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do zapisania pliku

i skrypt masz gotowy
danonz
Nie dam rady sad.gif
.radex
To poproś moderatora o przeniesienie do działu 'oferty'. Ktoś będzie chętny, on zrobi, ty mu zapłacisz i obaj będziecie szczęśliwi. No sory, ale naprawdę wątpię, aby ktoś zrobił to w całości za Ciebie. Takie jest życie. Drugą opcją jest, abyś nauczył się PHP. Jest to powiedziane w tym wątku po raz trzeci - to chyba starczy, abyś zrozumiał.

Pozdrawiam.
mike
Już n-ty wątek dzisiaj pod tytułem szukam frajera co odwali za mnie całość.
Co jest z Wami ludzie?

Zamykam, czekam na PW o przeniesienie na giełdę ofert.
Jeśli nie, jutro usuwam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.