Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML, JS, CSS] Jak wczytać stronę bez przeładowania całości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
swist666
Chodzi mi dokładnie o system ocen - np. w skali od 1 do 5. Mam plan rozwiązać to w taki sposób, że przy każdym artykule, filmie (rzeczy którą user będzie oceniał) dodam dwie wartości (w bazie MySQL) - ocena, ilość ocen. Pierwsza to suma wszystkich ocen a druga to ilość wszystkich ocen. Np. było 5 ocen 3x czwórka i 2x piątka - 22 / 5 = 4,4 (ocena finalna z dzielenia). Myślę, że to dość doba metoda - zależy mi na optymalnej i szybkiej pracy skryptu.

Jednak głównym moim problemem jest fakt, że chcę aby odbywało się to przez kliknięcie w link - bez przeładowania strony.. Tzn. mam np. stronę na której jest dana treść i małe pole w którym użytkownik wybiera ocenę - to pole po kliknięciu się przeładuje (nie cała strona - tylko to pole) i zostanie napis dziękuję za głos czy coś w tym stylu. Wiem jak to zrobić w PHP, jednak nie wiem jak stworzyć takie pole i link który będzie się odnosił tylko do niego..

Z góry dziękuję za pomoc smile.gif

Pozdrawiam, swist666
nospor
jedno slowo: AJAX

drugie slowo: (od biedy) iframe
punkomuzykant
trzecie flash - też się nada i raczej żadne booty go nie ruszą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.