Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z cudzysłowiami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
djkrss
Więc chodzi o to że nie mogę poradzić sobie z cudzysłowami w tej linijce...
Kod
echo "<tr><td align='center'><a href='".BASEDIR."profile.php?lookup=".$user_id."' class='side'>".colorize_user($dane['user_name'])."</a></td><td align='center'>";
nowotny
Ale z czym konkretnie...? :/

Zamień sobie te cudzysłowy... podwójne na pojedyncze i odwrotnie... po co katować parser...
webdice
  1. <?php
  2. echo '<tr><td align="center"><a href="' . BASEDIR . 'profile.php?lookup=' . $user_id . '" class="side">' . colorize_user($dane['user_name']) . '</a></td><td align="center">';
  3. ?>
djkrss
webdicepl, nie działa ;/
webdice
Co nie działa? Jaki się błąd pokazuje?
djkrss
Odnośnik jest tylko do /profile.php?lookup= - bez id...
webdice
Tego już Ci nie powiem bo nie widzę reszty kodu. Sprawdź czy przypisujesz jakąś wartość do tej zmiennej albo pokaż więcej kodu.
djkrss
Wszystko zapisane jest w tym co widzisz wyżej smile.gif
webdice
Cytat(djkrss @ 3.03.2008, 20:19:29 ) *
Wszystko zapisane jest w tym co widzisz wyżej smile.gif

I może mi powiesz że w kodzie który podałeś jest gdzieś deklaracja zmiennej user_id?
djkrss
Sorrka, mala pomyłka zaszła... Miałem problem z tym kodem:
Kod
echo "<tr><td align='center'><a href='".BASEDIR."profile.php?lookup=".$data['user_id']."' class='side'>".colorize_user($dane['user_name'])."</a></td><td align='center'>";
Wieviór
  1. <?php
  2. echo '<tr><td align="center"><a href="'.BASEDIR.'profile.php?lookup='.$data['user_id'].'" class="side">'.colorize_user($dane['user_name']).'</a></td><td align="center">';
  3. ?>
djkrss
Wciąż jest jakiś błąd, bo nie wyświetla się jak poprzednio tzn Odnośnik jest tylko do /profile.php?lookup= - bez id...
webdice
Cytat(djkrss @ 3.03.2008, 22:15:54 ) *
Wciąż jest jakiś błąd, bo nie wyświetla się jak poprzednio tzn Odnośnik jest tylko do /profile.php?lookup= - bez id...

Ile razy będę Ci musiał tłumaczyć, że nie jesteśmy wróżkami i nie wiemy gdzie i jak deklarujesz tą zmienna?
envp
Może lepiej powiedz jakie zmienne masz zadeklarowane i co chcesz osiagnąć.
djkrss
Cytat
echo '<tr><td align="center"><a href="'.BASEDIR.'profile.php?lookup='.$data['user_id'].'" class="side">'.colorize_user($dane['user_name']).'</a></td><td align="center">';

A powinno być:
Cytat
echo '<tr><td align="center"><a href="'.BASEDIR.'profile.php?lookup='.$data['user_id'].'" class="side">'.colorize_user($dane['user_name']).'</a></td><td align="center">';
.radex
sory, ale albo jestem ślepy, albo to jest jedno i to samo. wacko.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.