Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
the_extremist
Witam, mam pewien problem. Mianowicie.. Mam pewną stronę, ale chciałbym żeby mogli na nią wejść userzy którzy są zalogowaniu na danym forum. Czy jest takie coś możliwe w ogóle ? Przy CMS'ach np jest taki "bajer".

Następna sprawa.. Gdy najeżdzamy myszką na link, pokazuje się nam jego lokalizacja na pasku statusu. Czy jest możliwość zablokowania tego/ukrycia ?

Pozdrawiam
Daimos
1. mozliwe, troche zabawy bys mial, zalezy jakie forum
2. calkowite dla wszystkich przegladarek nie jest to mozliwe
krupek
Cytat(the_extremist @ 3.03.2008, 18:52:00 ) *
Witam, mam pewien problem. Mianowicie.. Mam pewną stronę, ale chciałbym żeby mogli na nią wejść userzy którzy są zalogowaniu na danym forum. Czy jest takie coś możliwe w ogóle ? Przy CMS'ach np jest taki "bajer".

Musisz na tej stronie umieścić zwykły formularz logowania , a wpisane dane porównywać z odpowiednią tabelą przechowującą dane użytkowników na forum. Oczywiście jest to możliwe tylko gdy masz do tego forum dostęp tzn. do jego bazy. Możesz też posłużyć się sesją tworzoną przez to forum ( wtedy na stronie nie musisz robić żadnych formularzy, a jedynie sprawdzasz czy sesja zalogowanego użytkownika twojego forum istnieje )
Następna sprawa.. Gdy najeżdzamy myszką na link, pokazuje się nam jego lokalizacja na pasku statusu. Czy jest możliwość zablokowania tego/ukrycia ?

Myślę, że to bezsensowny pomysł , bo tak czy inaczej każdy kto chce sprawdzić dokąd prowadzi link to sprawdzi ( choćby w kodzie ). Niemniej możesz zrobić to JS'em ( link ma parametr onclick ustawiony na funkcję przekierowywującą ). Wtedy pojawi się nazwa tej JS'owej funkcji zamiast docelowego adresu smile.gif

Edit: Sposób zaprezentowany przez Lejto jest jednak lepszy biggrin.gif
Lejto

Pozdrawiam

http://www.kurshtml.boo.pl/html/do_podstrony,odsylacze.html
Pasek statusu (stanu)
Sabistik
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.