Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Głupi problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Snowak
Witam,
mam coś takiego:
  1. CREATE FUNCTION randlink(rNum INT) RETURNS INT(11)
  2. BEGIN DECLARE psum INT;
  3. SET psum = 0;
  4.  
  5. RETURN 10;
  6. END;

Wgrywam to przez mysqli ale żadnych błędów mi nie zwraca... Jak próbuję wywołać tą funkcję to pisze, że nie istnieje. Jak usuwam linijkę "SET psum=0;" to wszystko działa bezproblemowo...

A więc co robię źle? Próbowałem ustawiać wartość tej zmiennej już na miliard sposobów i żaden nie działa... [A te sposoby znalazłem w Google więc tam mnie nie odsyłajcie]

Z góry dzięki
kszychu
Jak to mówią, problemy są takie, jak Ci, którzy je zgłaszają. Popraw tytuł.
Snowak
Takie odpowiedzi, tylko świadczą o Twoim poziomie. Obrażając mnie, jedynie straciłeś w moich oczach. Te forum schodzi na psy.. Użytkownikom jakoś brak kultury [wydawało mi się, że moderator powinien stanowić DOBRY przykład], a jedyne problemy, które pomagają Tutaj rozwiązać, to takie na które odpowiedzi da się znaleźć w kilka minut w Google.

Naprawdę przykre. Nie kompromituj się, człowieku.
nevt
spróbuj tak:
  1. DELIMITER $$
  2. CREATE FUNCTION randlink(rNum INT) RETURNS INT(11)
  3. BEGIN DECLARE psum INT;
  4. SET psum = 0;
  5. RETURN 10;
  6. END $$
  7. DELIMITER ;
kszychu
Bez wdawania się w niepotrzebne pyskówki: niezastosowałeś się do mojego polecenia dotyczącego tematu, który jest niezgodny z regulaminem. Zamykam więc temat, a to, co o mnie myślisz, jest Twoją prywatną sprawą, tak samo jako moją jest to, co myślę o Tobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.