Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wildcard][htaccess] Jeśli brak to błąd 500
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
bim2
Witam,

domene mam w DynDns z włączonym wildcard (*.domena.pl).
W htdocs/.htaccess ustawiam sobie:
Cytat
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^domena\.ath\.cx$
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)\.domena\.ath\.cx$
RewriteRule (.*) /Konta/%2/$1

No i prawie działa. Dlaczego prawie? Bo jeśli mam katalog /htdocs/Konta/cos/ i w nim index.php i próbuje wejść
cos.domena.ath.cx to wywala mi błąd 500, ale jeśli w katalog wrzuce plik .htaccess (pusty, 0 bajtów) to działa wszystko ładnie. Powiem szczerze, że jest to denerwujące, że w każdym katalogu musiałbym mieć .htaccess ;/

Ma ktoś jakieś pomysły?
webdice
To stwórz sobie pusty plik .htaccess w katalogu Konta. Na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi. Twój kod wygląda na poprawny, jak będzie mi się chciało to później popatrzę jak to u mnie wygląda.
bim2
Najgrosze jest to, że nie tylko do Konta musze stworzyć ten plik. Musiałbym do wszystkiego... nawet do katalogów obrazków bo wchodząc przez cos.domena.pl odwołuje się do htaccessa. W sumie mógłbym przelecieć wszystkie katalogi i to ustawć, ale to nie rozwiązanie problemu. ;/

Dla zobrazowania:
- Konta
-- Bim
-- StronaX
----- Images
-- StronaY
---------- Images

i Do wszystkiego musiałbym wstawić pusty htaccess ;/
webdice
.htaccess działa także dla podkatalogów, więc jeśli stworzysz go w katalogu Konta, ustawienia będą zastosowane również dla katalogów Bim, StronaX, Images, itp...
bim2
Myślałem, że nie działa, bo jednak okazuje się, że musi być
Cytat
RewriteEngine on

Dzięki wielkie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.