przed chwilą zaczęłem robić własny download. Utworzyłem tabele w bazie itd. Mam forumularz:
oraz plik up.php
<? for ($i=0; $i<sizeof($_FILES['plik']['size']); $i++) { if ($_FILES['plik']['size'][$i] !=0) { $uploaded = "uploady/". $_FILES['plik']['name'][$i]; if ($_FILES['plik']['size'][$i] > 1024*1024*1024) { } else { $uploaded); include('config.php'); $plik = $_POST['plik']; $obrazek = $_POST['obrazek']; $nazwa = $_POST['nazwa']; $opis = $_POST['opis']; $kategoria = $_POST['kategoria']; $query = mysql_query("insert into pliki values('', '$plik', '$obrazek', '$nazwa', '$opis', '$kategoria', )"); echo "Operacja wysyłania pliku $i przebiegła pomyślnie<br />"; } } else { } } } ?>
Chciałbym zeby w bazie tam gdzie jest $plik pojawiał sie adres do pliku np. upload/plik.exe
Tam gdzie jest $obrazek chcialbym zeby bylo: upload/img/obraz.jpg
Reszta wiadomo, nazwa, opis, kategoria
Niewiem czy w ten sposob osiagne efekt, ale nawet to nie dziala. Mam folder uploady ale gdy zatwierdzam upload widze to:
Cytat
Warning: move_uploaded_file(var/www/uploady/2.JPG): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move 'C:\DOCUME~1\conix\USTAWI~1\Temp\php172.tmp' to 'var/www/uploady/2.JPG' in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Operacja wysyłania pliku 0 przebiegła pomyślnie
Warning: move_uploaded_file(var/www/uploady/3.JPG): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move 'C:\DOCUME~1\conix\USTAWI~1\Temp\php173.tmp' to 'var/www/uploady/3.JPG' in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Operacja wysyłania pliku 1 przebiegła pomyślnie
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move 'C:\DOCUME~1\conix\USTAWI~1\Temp\php172.tmp' to 'var/www/uploady/2.JPG' in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Operacja wysyłania pliku 0 przebiegła pomyślnie
Warning: move_uploaded_file(var/www/uploady/3.JPG): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move 'C:\DOCUME~1\conix\USTAWI~1\Temp\php173.tmp' to 'var/www/uploady/3.JPG' in c:\usr\krasnal\www\conix\szklo\up.php on line 10
Operacja wysyłania pliku 1 przebiegła pomyślnie
Prosze o pomoc jak to naprawic

pozdrawiam,
conix
.