Napisałem sobie system oparty o smarty. Obecnie mam kopie tego systemu na 4 serwerach i na jednym występuje pewien problem.

Smarty kompiluje plik (tworzy go - u mnie w "tmp/tpl/templates_c/") ale jest pusty (0 kb). Przypadłość dziwna, bo ustawiłem sobie zmienną force_compile = true (dla false to samo) i za każdym razem jest inaczej. Raz plik generowany jest dobrze, innym razem jest już pusty. Czasami są to różne pliki.
W momencie gdy skasuje ręcznie wszystkie skompilowane pliki z "tmp/tpl/templates_c/" to po odświeżeniu jest wszystko ok do momentu aż znowu jakiś plik sie nie wyłoży. Zawsze pierwsze około 10 plików tworzonych jest bezbłędnie.

Podczas jednego odpalenia strony kompiluje,używam,wyświetlam maksymalnie 3 pliki - 1 jako display(), a resztę przechwytuje przez fetch(). Bez różnicy jaką metodę i tak problem występuje.

Ma może ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego? Może wina leżeć w jakikolwiek sposób po stronie serwera?

[edit]

Kombinuje cały czas i doszedłem jeszcze do jednej rzeczy. Czasami funkcja fwrite() w pliku core.write_file.php zwraca jedynie false - bez żadnych błędów.