puz219
29.03.2008, 01:31:59
Witam.
Mam problem z IE7, a ogólnie chodzi o to, że piszę skrypt dodawania komentarzy. Skrypt działa w interfejsie PHP-Fusion. I problem jest taki, że pod IE7 dublują mi sie pozycje, tzn. dodam jeden komentarz, a mam 2, w FF wszystko jest normalnie, czym to jest spowodowane i jak to naprawić.
Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Ps. Nie wiem którą część kodu wam załączyć, więc jeśli komuś będzie potrzebny kod, to niech mówi, to wtedy wrzucę.
Mlodycompany
29.03.2008, 01:33:46
a jak jest w innej przegladarce? moze klikasz odswiez w stronie ktora zapisuje. wtedy dubluje wpis. daj caly kod to bedzie latwiej ci pomoc
puz219
29.03.2008, 01:38:00
to kod formularza
<form name="add_comm" method="post" action="subdetails.php?id=<?php echo $_GET['id']; ?>&a=1">
<input type="hidden" name="add_user" value="<?php echo $_GET['user']; ?>" />
<input type="hidden" name="napisyID" value="<?php echo $_GET['id']; ?>" />
<center><textarea id="tresc" name="comment_tresc" cols="11" rows="4" style="width: 95%; align: center;"></textarea>
<input type='image' src='images/koment_dodaj.gif' onclick="check_comment_form()" />
a to kod odpowiedzialny za wstawienie rekordu do bazy:
if($_GET['a'] == 1) {
$_id_napisow = $_POST['napisyID'];
$_id_usera = $_POST['add_user'];
$_czas_dodania = date("Y-m-d H:i:s");
$_tresc = $_POST['comment_tresc'];
dbquery("INSERT INTO fusion_subcomments VALUES ('', '$_id_napisow', '$_id_usera', '$_czas_dodania', '$_tresc')");
?>
<script language="Javascript" type="text/javascript">
location.href='subdetails.php?id=
<?php echo $_id_napisow; ?>&a=0';
</script>
<?php
}
Mlodycompany
29.03.2008, 01:52:39
pierwsza linia kodu php. popraw if($_GET['a'] == 1) { na if($_GET['a'] == "1") {
Wiecej bledow moje oko nie wypatrzylo wiec wedlug mnie powinno dzialac
puz219
29.03.2008, 01:53:49
dziala, tylko, że w IE dubluje pozycje, rozumiesz?? dodaje komentarz i dodaje mi 2 takie same