Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Obsługa zbiorów wyników z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JoeTheWinner
witam!
Jak już znalazłem taki temat to nie chce zakładać nowego. Korzystam z książki Php i Mysql Witryna www oparta na bazie danych i dopiero ucze się php. Kiedyś programowałem w c++ więc nie mam większych kłopotów z posługiwaniem się tym językiem ale napotkalem malą przeszkode, z która nie moge sobie poradzić.

Na stronie 82 jest temat Obsługa zbiorów wyników zapytania SELECT!

Nie moge zrozumieć sposobu wyświetlania wyników na stronie. Nie moe sobie poradzićz tymi tablicami.
Identyfikator zbioru wyników przypisuje do funkcji odpowiedzialnej za tablice czyli wygląda to np tak:

CODE

while($row = mysql_fetch_array($result))
echo '<p>' . $row =['tekstkawalu'] . </p>';

i teraz w jaki sposób to wszystko działa. Jak są tworzone te tablice? W ksiązce jest to niejasno wyjaśnione(przynajmniej dla mnie). P.s $row reprezentuje pojedyńczy wiersz ze zbioru wyników. Mam nadzieje, ze w miare jasno przedstawiłem mój problem.

POzdrawiam.
nospor
Cytat
Czyli mój post zostanie zignorowany?
Nie, przeciez na samym początku udzielilem ci odpowiedzi:
Cytat
@JoeTheWinner nie wcinaj sie ludziom w tematy.
.....
edit down: to, ze w obu kodach jest "while" to nie znaczy ze problem jest ten sam
smile.gif

1)Nie: $row =['tekstkawalu'] a $row['tekstkawalu']
2)No i za bardzo nie kumam czego nie rozumiesz

ps: zraportowalem cie by przeniesli twoje posty do oddzielnego tematu. a na przyszlosc naprawde nie wcinaj sie ludziom w temat gdy masz inny problem. Jak pisalem: obecnosc slowa "while" w obu postach nie czyni ich podobnymi
JoeTheWinner
Niezauwazyłem tego ale dzięki, teraz już zerknąłem w ten kod jeszcze raz i już wiem jak t owzystko działa. Thx, za pomoc i wskazówk idotyczące udzielania się na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.