Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Dwa rodzaje LI
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
PawelC
Hej smile.gif
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić tak aby mieć dwa rodzaje li, czyli np w menu górnym miałbym listy gdzie po najechaniu jest czerwone tło a np w bocznym menu były by niebieskie? Wiem jak zrobić ten efekt zmiany koloru ale niemam pojęcia jak zrobić dwa rodzaje. Przykład tutaj http://exploitek.info/gry/ u góry jest niebieskie a chciałbym teraz stworzyć jeszcze poziome ale z innym kolorem. Niewiem czy mam zrobić np
#menu li, a:hover czy jak??

EDIT: Jak zrobić aby ten efekt działał tak samo pod IE jak pod firefoxem?
dr_bonzo
1. zajrzyj do zrodla tamtej sronlki
2. <ol id="jedno_menu"> .... <ol id="drugie_menu">

css:
ol#jedno_menu li { ... }
itd
PawelC
aha dzięki biggrin.gif
A mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić aby ten hover wygladał pod IE i firefox tak samo? Ponieważ pod FF jest wszystko ok, a w IE ten efekt jest dziwny kolor tła po najechaniu zmienia się tylko dla samego napisu zamiast tak jak w FF.
dr_bonzo
http://www.xs4all.nl/~peterned/csshover.html ?
PawelC
Przy zastosowaniu tego co podałeś mi link, wogóle mi niezmienia koloru tła po najechaniu, a możesz mi powiedzieć jak zrobić inny kolor hovera dla IE i inny dla FF, czytałem że nie które elementy dla IE muszą być inne i o jakimś poleceniu coś na i
Crozin
1) w ogóle (mam jakąś obsesję na punkcie tego słówka :])
2)
Cytat
a możesz mi powiedzieć jak zrobić inny kolor hovera dla IE i inny dla FF
Poczytaj o komentarzach warunkowych
3)
Cytat
A mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić aby ten hover wygladał pod IE i firefox tak samo? Ponieważ pod FF jest wszystko ok, a w IE ten efekt jest dziwny kolor tła po najechaniu zmienia się tylko dla samego napisu zamiast tak jak w FF.
Pokaż kod winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.