Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] modyfikacja panelu administracyjnego
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
AxZx
witam

wygenerowalem sobie panel administracyjny w aplikacji backend. mam pytanie co do pliku generate.yml
jest tam grupa konfigracyjna list i edit. chcialbym w list dac kolumne miniaturki, w edycji chcialbym wyswietlac tez miniaturke + pole input do uploadowania nowego obrazka + opcja usuwania tego obrazka.
z tego co widze robi sie to tak ze tworzy sie widok ktory jest wstawiany.
a w display tak:
Kod
display:        [nazwa, opis, created_at, updated_at, _obrazek]

_obrazek - to jest widok _obrazek.php

ale widok dla listy bedzie inny niz dla edit. wiec co? trzeba zmienic nazwe widoku czyli _obrazek_edit
ale wtedy obok tego pola jest wyswietlane Obrazek edit.
ktos moze mi powiedziec jak zmienic ta nazwe wyswietlana?

albo chociaz przyklad jak stworzyc taka mozliwosc.
no chyba ze rada jest taka zeby samemu zrobic panel administracyjny. ja jednak musze zrobic projekt na szybko wiec skorzystalem z najszybszego rozwiazania:) tym bardziej ze z Symfony dopiero zaczyna.
pozdrawiam
destroyerr
Więc jeśli zaczynasz z sf to może zacznij od przeczytania dostępnych materiałów winksmiley.jpg

Co do label, to możesz to ustawić w generator.yml jako parametr 'name' dla pola.

Co do miniaturki w edycji i opcji z tym związanych to jeśli nie wystarcza Ci helper 'object_admin_input_file_tag', to możesz sam swój napisać na podstawie tego. Z resztą i do listy też możesz sobie dopisać helper'a winksmiley.jpg
AxZx
Cytat
Więc jeśli zaczynasz z sf to może zacznij od przeczytania dostępnych materiałów

dzieki za rade.

wiedzialem ze to jakis drobiazg:)

pisalem:
Kod
edit:
display:        [_status_edit]
fields:
  _status_edit: { name: Status }

zamiast
Kod
edit:
display:        [_status_edit]
  fields:
  status_edit: { name: Status }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.