jak w temacie jak zrobić: Słownik "katalog pojęć" do wyboru w okienku popUP i przekazanie danych do formularza w miejsce pola input text. np. lista nazwisk w popup, klik -> i uzupełnia sie formularz? i żeby nie przeładowywał strony z formularzem, nie kasował innych wypełnionych pól:)
pozdrawiam
sniezny_wilk
13.05.2008, 14:06:02
Odwiedzić te strony 1 (zobaczysz, że PHP nie ma nic z tym wspólnego) i 2, wpisać "HTML" i kombinacje ze słowem "formularz" i "JS". Potem:
1. Stworzyć formularz 2. Podpiąć JS'a który będzie otwierał poupa 3. Potem ustawić, żeby dane przekazywał do pola (odpalenia popupa z jakimś parametrem). Kombinacja z window.parent'ami
drawsko
13.05.2008, 14:12:32
php wykorzystam do pobrania danych z bazy i uzupełnienie słownika w popup.
z ptk. 1 i 2 nie ma problemu, nie wiem jak zrobić przekazanie danych z okienka popup do formularza.
sniezny_wilk
13.05.2008, 14:17:10
coś w ten deseń podajesz w wywołaniu jako parametr this pod warunkiem, ze jesteś (że tak powiem) w formularzu i już masz gotowe odwołanie w popupie do formularza.. dalej potrafisz ?
Kod
form.nazwa_inputa.value = 'srutututu';
itp
drawsko
13.05.2008, 14:28:10
z JS to mało potrafie, a na artykuł z tym związany nie trafiłem ...
w php wiem jak to zrobić, tylko to się wiąże z przeładowaniem strony z formluarzem i pewnie usunięciem wypełnonych z ręki pól ...
sniezny_wilk
13.05.2008, 14:34:51
No przecież w linku w którym Tobie podałem jest przykład ? Skoro nie potrafisz to się naucz - to nic trudnego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.