Witam, czy wie ktoś może jak zrobić pasek postępu w AJAX? Chodzi mi bardziej o coś takiego jak zippyshare. Szukam w necie i nic. było kilka takich ale nie udało mi się ich rozbroić
Cezar708, za bardzo nie czaję tego co powiedział ~kitol, A ten Progress Bar mi jest potrzebny. Wiem, że jest to na www.pl2.php.net, ale nie wiem jak to działa, a szczególnie jak połączyć z wysłanym plikiem
zainteresuj się rozszerzeniem do apc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual php - inaczej nie zrobisz tego o co Ci chodzi bez ingerencji po stronie przeglądarki (ustawienia firefox) lub użycia flasha/perla/czegoś innego
Dzięki, ale nie wiem jak się tym obsługiwać I jeszcze jeden minus, mój serwer nie obsługuje PERL'a
.radex
27.05.2008, 09:32:48
Jeśli użyjesz php-apc, nie będziesz potrzebował żadnego perla.
devnul
27.05.2008, 12:12:13
@Piotrek_90: patrzałeś linka którego dałem? Nie wydaje mi się. Tam jest to dokładnie na przykładzie wytłumaczone. I nigdzie nie napisałem że APC wymaga perla.
Piotrek_90
30.05.2008, 18:32:25
OK, OK. Rozumiem, że to nie bazuje na Perl'u. Ale jak to dołączyć aby powstał pasek postępu ?
devnul
30.05.2008, 20:30:52
zacznij od zainstalowania modułu apc później juz tylko wystarczy skorzystać z przykładu