Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu CSS w IE, pliki htc
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
osimek1
witam

wczesniej pisalem ze mam problem z menu pod opera, po dlugich bojach powiedzmy ze w miare udalo mi sie to zrobic ( nie jestem zadowolony z wyniku jaki osiagnalem ale dziala (nie wiem jak wysrodkowac elementy ktore sa float:left )pojawil sie kolejny problem

menu w IE nie dziala, wiem ze IE obsluguje tylko i wylacznie klase hover dla <a> a ja mam menu zbudowane na <li> wiem ze jest plik csshover.htc i wszystko POWINNO dzialac, niedzialalo na tej stronie znalazlem ze musze dodac jedna linijke w pliku konfiguracyjnym apacha (na serwerze na ktorym mam strone nie mialem takiej mozliwosci, ale napisalem maila stwierzili ze to zrobili - niedzialalo) zainstalowalem apacha w domu, sprawdzam czy na localhoscie pojdzie niestety tez nie dziala sad.gif

jeszcze jakies porady macie??
adres strony to: www.osimek1.ovh.org
adres CSSow dla strony: css
adres CSSow menu: cssMenu
viking
Zobacz to: http://www.xs4all.nl/~peterned/examples/cssmenu.html
.radex
divy wyśrodkowuje się za pomocą margin: 0 auto;

A z htc miałem problemy przez względne ścieżki (artykuł, który podałeś opisuje to) - może to o to chodzi?
osimek1
nie wiem czemu niedzialalo, samo mi sie naprawilo (na serjo nic nie zmienilem i sie naprawilo), pewnie ktos dopisal ta linijke co potrzeba do ustawien serwera apach ale niezrestartowal go. co prawda w IE zle sie wyswietla, ale coz takie zycie z IE. zeby za duzo z tym nie walczyc chwilowo wyswietla sie komunikat odnosnie tego ze IE zle obsluguje CSSy smile.gif

Cytat
divy wyśrodkowuje się za pomocą margin: 0 auto;

wieczorem sprobuje czy mi sie uda;)

no i niestety taki patent z margin: 0 auto nie dziala gdy jest float: left sad.gif jak jest bez float:left owszem dziala ale w wyswietla je w kolumnie, wiem ze na to jest sposob display: inline; ale tu kolejny problem bo opera wtedy zle wyswietla menu sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.