Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]file_get_contents a iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
topor1988
Witam.
Używając funkcji
  1. <?php
  2. $strona = file_get_contents(http://jakis_url.pl);
  3. ?>

Wyświetlę zawartość strony.
A jest jakiś sposób na wyświetlenie strony z ramki?
Mam strone i wniej ramke (frame) i chce wyświetlić źródło strony która znajduje się w ramce.
Crozin
musisz pobrać zawartość strony z ramki.
topor1988
Cytat(Crozin @ 31.05.2008, 01:09:26 ) *
musisz pobrać zawartość strony z ramki.

Wiem, że musze pobrać, tylko właśnie nie wiem jak z ramki pograć. Dlatego pytam.
Crozin
przy użyciu wyrażeń regularnych (regexp" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) możesz wyciągnąć adres do strony.
topor1988
Właśnie to nie jest takie proste.
Bo musi być pobrane z tego co sie wczyta do ramki, a to jest kodowane i losowe.
Więc nie przejdzie poprzez pobranie adresu bramki. Musi zostać zczytana zawartość ramki ktora sie wczyta już z tą zakodowaną zmienną.
pyro
topor1988, a po co ci to jeśli można wiedzieć?
topor1988
Cytat(pyro @ 31.05.2008, 09:07:42 ) *
topor1988, a po co ci to jeśli można wiedzieć?

Próbuję bota zrobić winksmiley.jpg
i właśnie już wszytko działa, tylko to jedno potrzebuje, bo tak to musze źródło, wyławiać coś do formularza, i wysylać, a tak było by zautomatyzowane wszystko.
pyro
Nie widzę różnicy w normalnym pobieraniu źródła, a pobieraniu go od strony użytkownika, poza bezpieczeństwem tego użytkownika -.-
topor1988
Aby działało wszystko muszę być zalogowany, a sam skrypt się nie zaloguje (jest ochrona poprzez kod z obrazka), a gdy sam sie zaloguje najpierw, i potem klikam odswierz, to pojawia sie kod w ramce, i musze tylko go przepisac do formularza. i tak non stop. A tak by sie to samo robiło. (Gdy nie jestem zalogowany - czyli jak sie sam skrypt laczy, to kodu nie wyswietla)

Tzn, że nie da się?
marcio
Cytat
a gdy sam sie zaloguje najpierw, i potem klikam odswierz, to pojawia sie kod w ramce, i musze tylko go przepisac do formularza. i tak non stop. A tak by sie to samo robiło. (Gdy nie jestem zalogowany - czyli jak sie sam skrypt laczy, to kodu nie wyswietla)

Nie rozumiem cie mozesz rozwinac twoja idee??

Ogolnie sam napisale bota ale mam problemy z testowaniem smile.gif potrzebny mi jest cURL
topor1988
Rozwinąć tzn?
Mój bot, ma za zadanie omijania czekania 30 sekund w buxach.
Jakieś firmy płacą za to, że sie odwiedzi jakieś strony. I trzeba czekać 30 sekund.
Do tej pory zrobiłem aby samo pobierało linki, wyświetlało je w ramce. Tylko właśnie aby samo działało wszystko, to potrzebuje pobrać z ramki dane. Bo kod weryfikacyjny pojawia się tylko jak jestem zalogowany.
A nie wyślę zapytania z localhosta ponieważ przy logowaniu jest weryfikacja obrazkiem.
Także otwiera mi się mała ramka, klikam źródło, kopiuje kod, wklejam w formularzu pod ramką klikam OK, i mam zaliczone czekanie tych 30 sec, w jakies 2-3 sekundy. Ale jak by można było pobrac dane z ramki, było by wtedy wszytko automatycznie.

Mniej, więcej wyjaśniłem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.