1) "1" "13.05" "a1" "b1" "c1" "d1"
2) "2" "16.06" "a2" "b2" "c2" "d2"
3) "3" "13.05" "a3" "b3" "c3" "d3"
Znalazłem w sieci skrypt wypisujący dane ale nie odpowiada mi to w jaki sposób są wyświetlane dane.
Skrypt:
<?php } } ?>
Niestety kod ten wyświetla mi dane inaczej niż chciałbym i nie potrafię napisać odpowiedniego. Dane są wyświetlane poziomo a chciałbym żeby były wyświetlane pionowo.
Tak są wyświetlane:
1 a1 b1 c1 d1
2 a2 b2 c2 d2
3 a3 b3 c3 d3
A chciałbym tak:
1 2 3
a1 a2 a3
b1 b2 b3
c1 c2 c3
d1 d2 d3
Dodatkowo chciałbym żeby na samym końcu była wyświetlana suma ze wszystkich rekordów. Nie wiem także jak zrobić żeby zamiast id w ostatnim wpisie wyświetlił się napis SUMA.
SUMA
a1+a2+a3
b1+b2+b3
c1+c2+c3
d1+d2+d3
Chciałbym także żeby dane były wyświetlane dopiero po wybraniu konkretnego dnia (powinny ukazywać się tylko dane z jednego dnia; suma rekordów miałaby być także sumą z konkretnego dnia). Czy ktoś pomoże mi napisać taki skrypt? Z góry dziękuję. Jeśli coś niezrozumiale napisałem, przepraszam i spróbuję wyjaśnić o co mi chodzi.
//EDIT
Wymyśliłem że jeden rekord mogę zapisać w jednej komórce a każdą daną oddzielić enterem.
<?php } } ?>
Jednak wtedy nie wiem jak oddzielić poszczególne wiersze aby było to czytelne (pól w bazie jest około 60 więc przy wypisywaniu ich poziomo trzeba przewijać stronę w poziomie co nie pasuje... jednak nie wiem jak oddzielić poszczególne wiersze w wypisie pionowym żeby było to wszystko czytelne gdzie rekordów jest około 40 na jeden dzień).