Nie wiem patrze sie w to od dwóch dni i nie wiem czemu tak jest. Mam coś takiego:
<?php> $j=1; $i=1; require "./konekt.inc"; { $przedmiot_nazw[$j]=$xx["nazwa_przedmiotu"]; $j++; $i++; } ?>
rzecz w tym, że nie działa mi pętla for.
<?php if($_POST["dodaj_nauczyciel"]) { generuj_id(5); mysql_query("INSERT INTO users(username, password, redirect) VALUES('".$_POST["nazwisko_nauczyciela"]."','".$id."','/nauczyciel.php')"); mysql_query ( "INSERT INTO nauczyciel(naucz_id, imie, nazwisko, adres, telefon) values( '".$id."','".$_POST ["imie_nauczyciela"]."','".$_POST ["nazwisko_nauczyciela"]."','".$_POST ["adres_nauczyciela"]."','".$_POST ["telefon_nauczyciela"]."') "); for($i=1;$i<10;$i++) { if($_POST[$i]=="on") { mysql_query("INSERT INTO przedmioty_n(naucz_id, przedmiot) VALUES('".$id."','".$przedmiot_nazw[$i]."') "); } } } ?>
jeśli zaznaczy się np 4 pozycje to zapytanie w pętli wykona się tylko dla pierwszej napotkanej pozycji, która jest zaznaczona i ....koniec pozostałych trzech nie wpisuje. Mam podobną konstrukcję w innym pliku i tam działa to bez problemu. Pewnie to jak zwykle błachstka, ale cóż takie rzeczy chyba najtrudniej znaleźć :/
Dzieki za pomoc Pzdr