Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Developers information bar - konfiguracja
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
rsobczuk
Witam,
czy w Symfony jest gdzieś możliwość konfigurowania paska developera znajdującego się w prawym górnym rogu przeglądarki, gdy odpalamy stronkę w trybie DEV? Chodzi mi konkretnie o to, żeby na pasku wyświetlone oprócz ikonek były cyfry (ilości zapytań do bazy danych oraz czasu wykonania strony). Póki co widzę tylko same ikony i muszę je kliknąć, żeby podejrzeć dokładny czas.
Dzięki
Rafał
mike
A którą masz wersję symfony?
Pierwsze słyszę żeby informacje, o których wspominasz były ukryte i pojawiały się po kliknięciu.
rsobczuk
Czytaj uważnie. Pasek pojawia się i wygląda jak tu:

, a jak klikniesz na zegarek, czy na inną ikonkę, to wyświetlają się na niej dokładne informacje. Wiem, że może być wyświetlany automatycznie czas generowania strony, ilość zapytań itp obok ikonki. U mnie narazie ilości zapytań nie będzie, bo narazie projekt przygotowuję i nie łączy się jeszcze z bazą, ale będzie. Czas generowania strony jednak powinien się pojawić.
Symfony zaktualizowałem własnie do 1.0.16
Pozdro
Rafał
mike
Czytam uważnie i wiem o co Ci chodzi. Powtarzam, informacje których Ty nie masz są standardowo wyświetlane i nie da się tego konfigurować.
Oczywiście pomijam ilość zapytań, to pojawia się tylko jeśli korzystasz z bazy.

Obrazek jasno pokazuje że z Twoim paskiem jest coś nie tak. Obstawiam że dorzuciłeś do strony jakieś style, które ingerują w wygląd paska.
Zajrzyj w źródło, na przykład FireBugiem, to będziesz miał pewność, że tego tam nie ma.
Ale jestem niemal pewien że tak jest (style psują). Nawet odstępy masz jako jakieś kropki a powinny być pionowe kreski.
rsobczuk
Zgadza się... style. Wywaliłem styl i wszystko śmiga. Jutro dopiero będę z tym walczył.
Dzięki wielkie.
Pozdro
RS

PS. Właśnie to znalazłem i już poprawiłem. Czcionka w znaczniku ul ustawiana była na 0. Design jest nie mój - ja tylko backend, ale już się udało.
Dzięki raz jeszcze za pomoc.
RS
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.