Jak zrobić by ktoś nie wypełni jakiegoś pola pojawiła się informacja zę np. nie wpisałeś nr telefonu bo teraz mam tak że za każdym razem gdy nie wypełnię jakiegoś pola pojawia wypełnij się wszystkie pola a chce by pisało wypełnij wszystkie pola i informacja jakich pól się nie wypełniło nie wypełniłeś nr telefonu
Oraz chciał by by zrobić by spryt sprawdzał poprawność danych czyli np. jak ktoś wpisze zły adres emial to wyświetli nie prawidłowy adres emial ale nie wiem którym miejscu to wstawić
<?php require_once "maincore.php"; require_once "subheader.php"; require_once "side_left.php"; if (iMEMBER) { opentable('Dodaj ogłoszenie'); echo " <table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border' width='100%'><form action='modlitwa.php' method=post> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Twój adres email:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='email' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Przebieg:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='przebieg' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Rok produkcji:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='rok' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Kraj pochodzenia:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='rok' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Cena:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='rok' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Telefon:</td> <td class='tbl1'><input type='text' name='rok' style='width: 150px' class='textbox' maxlength='32'></td> </tr> <tr> <td align='right' width='1%' class='tbl2' style='white-space:nowrap'>Opis:</td> <td class='tbl1'><textarea name='opis' cols='80' rows='8' class='textbox'></textarea></td> </tr> <tr> <td align='right' class='tbl2' valign='top'></td>\n<td class='tbl1'> <input type='submit' name='submit' value='Wyślij' class='textbox'> <input type='reset' value='Wyszyść' class='textbox'> </td> </tr>"; } if($tekst and $email and $przebieg) { dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."intencja SET tekst='$tekst', email='$email', typ='$typ', user_id='".$userdata['user_id']."', modlitwa_datestamp='".time()."'"); } } else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>"; closetable(); } else { opentable('Zarejestruj się'); echo "<center><b>Dodawanie ogłoszeń możliwe jedynie dla zarejestrowanych użytkowników</b> <a href='".BASEDIR."register.php'>Link do rejestracji</a></center>"; closetable(); } require_once "side_right.php"; require_once "footer.php"; ?>
Do sprawdzania poprawność emial myślę ze takie cos by wystarczyło ale nie wiem gdzie to wstawić w moim pliku
<?php { } else { } ?>