Znalazłem jakiś przykładzik na używanie tego rozszerzenia do generowania plików xls ze wszystkimi bajerami.
Jestem z tego bardzo zadowolony, ale mam problem z jedną pętlą.
W ogólnym skrypcie generuje ileś tam linijek ze zmienną którą po wybraniu czegos przekazuje to skryptu w którym definiuje jak ma wyglądać wynik w xls.
Problem jest taki ze co któryś wybieralny element nie działa mi drukowanie nazw kolumn nie wiedzieć czemu.
ten "if" który mi nie działa to (if ($result = $pdo->query($sql)) ):
<?php try { $pdo = new PDO('mysql:dbname=tp;host=localhost','root'); } catch (PDOException $e) { } // read data from database // convert into spreadsheet $rowCount = 0; if ($result = $pdo->query($sql)) { // get header row for ($x=0; $x<$result->columnCount(); $x++) { $meta = $result->getColumnMeta($x); $cart->write($rowCount, $x, $meta['name'],$colHeadingFormat); } if($result->columnCount() >6) { $cart->write($rowCount, $x,'T1_expire',$colHeadingFormat); $cart->write($rowCount, $x+1,'T2_expire',$colHeadingFormat); $cart->write($rowCount, $x+2,'T3_expire',$colHeadingFormat); $cart->write($rowCount, $x+3,'T1_fle_expire',$colHeadingFormat); $cart->write($rowCount, $x+4,'T2_fle_expire',$colHeadingFormat); $cart->write($rowCount, $x+5,'Wiek',$colHeadingFormat); } } ?>