1.
<?php
$del= $_POST['select']= $showall['subject']
?>
co to ma na celu??
2.
<?php
$delete= "DELETE FROM news WHERE `author`= '".$_SESSION['admin']."';";
?>
Nie wiem jak wygląda struktura bazy dancyh ale to raczej usunie wszystkie newsy należące do admina nie uwzględniłeś tego, który new chcesz usunąć. Powinieneś w zapytaniu pobierania do formularza uwzględnić pobranie jakiegoś numeru_id newsa. I w zapytaniu usuwania uwzględnić usuwanie newsa który ma właśnie to id.
<?php
WHERE author='".$_SESSION['admin']."'");
echo '<form action="admin.php?mod=manage" method="post"> <div id="checkbox">
<input type="checkbox" name="select" value="" />' . $showall['subject']
. $showall['date'] . $showall['author'] . '</div>' . '</form>';
}
?>
chyba powinno wyglądać tak:
<?php
WHERE author='".$_SESSION['admin']."'");
echo '<form action="admin.php?mod=manage" method="post">'; echo '<div id="checkbox"> <input type="checkbox" name="select" value="$showall[JAKIES_POLE_ID]" />' . $showall['subject']
. $showall['date'] . $showall['author'] . '</div>';
}
?>
I
<?php
$delete= "DELETE FROM news WHERE `author`= '".$_SESSION['admin']."';";
?>
:
<?php
$delete= "DELETE FROM news WHERE `author`= '$_SESSION['admin']' AND `JAKIES_ID` = '$del'";
?>
ps. jeżeli string jest ujęty w cudzysłowy "przykład" to automatycznie jest przeszukiwany w poszukiwaniu zmiennych $ czyli nie musisz robić czegoś takiego:
<?php
$x = "jakis string ".$zmienna." dalej teskt"
?>
wystaczy
<?php
$x = "jakis string $zmeinna dalej teskt"
?>
takie coś ma zastosowanie tylko w przypadku stringów ujętych w apostrofy 'przykład' które nie są automatycznie przeszukiwane w poszukiwaniu zmiennych. Dla tego powinno się stringi okalać apostrofami zawsze trochę szybciej się parsuje. Tak przynajmniej wywnioskowałem jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi