maly_pirat
17.06.2008, 06:46:21
Cześć.
Próbuje stworzyć portal i jest on na razie na serwerze domowym (localhost), i mam tam dział, który miałby za zadanie
pobierać dane z drugiego serwera (webd.pl). Mój drugi serwer, mam pełen dostęp. Na razie zastosowałem taką metodę, że tabele z Webd.pl przeniosłem na localhost, żeby pobierało. Ale, najlepiej by było, gdyby wszystko było na oddzielna bazę.
Skrypt ma pobierać dane z serwera Webd:
id, nick, punkty, wygrane, przegrane, remisy, wo, razem
Cysiaczek
17.06.2008, 06:53:08
Jeśli masz pełen dostęp, to go wykorzystaj. Połącz się po prostu z tą bazą danych na tamtym serwerze (tak samo jak na lokalnym) i działaj na niej (o ile serwer webd pozwala na połączenie zewnętrzne).
Pozdrawiam.
psoders
17.06.2008, 08:51:32
Czasami tez używam webd

Jeżeli chcesz połączyć się z innego serwera z bazą na webd, w panelu wejdź w "Menadżer zdalnego połączenia MySQL" w kategorii bazy danych i tam wpisać swoje ip, jeżeli łączysz się z domu i masz zmienne ip wpisz znak "%" w tedy teoretycznie powinno dać się połączyć do bazy z każdego ip..
No i oczywiście w mysql_connect jak 1wszy parametr podajesz adres serwera, u mnie to jest mysql2.webd.pl, ale nie wiem ile mają serwerów bazodanowych, więc u Ciebie może być inaczej, sprawdź logując się na swoje konto ze strony głównej webd.