Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Co zrobić gdy wyskoczył mi taki komunikat?~~!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawids2008
Nie mam pojęcia co zrobić gdy wyskoczył mi taki komunikat:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/s/u/p/superleague/www/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
ayeo
Proszę poprawić tytuł! Obecny nie mówi nic o problemie.
nevt
a masz zainstalowany serwer MySQL ?
dawids2008
hmm chyba mam a jak to dokładnie sprawdzić ?
f1xer
a z jakiego serwera korzystasz? czy to może lokalnie jak lokalnie to używasz czystego apache + PHP czy jakiegoś krasnala? jak sprawdzić? a nie wiesz co instalowałeś?
dawids2008
Nie instalowałem. kupiłem gotowe. Korzystam z ovh.org
f1xer
http://pomoc.ovh.pl/MysqlProblemyIRozwiazania

Jeżeli masz dostęp do plików konfiguracyjnych mysql to to powinno pomóc, to twoje konto to jakiś dedykowany serwer?
dawids2008
Co w tym kontekście oznacza dedykowany questionmark.gif
marcio
Cytat(dawids2008 @ 25.06.2008, 00:30:23 ) *
Co w tym kontekście oznacza dedykowany questionmark.gif

Placisz za niego czy jest darmowy smile.gif......
dawids2008
Jest to serwer darmowy

po zalogoawniu na panel admina wyskakuje coś takiego
nevt
no to jest oczywiste i właściwe zachowanie się serwera. próbujesz odczytać tablice systemowe z MySQL. do tego potrzebne są pełne uprawnienia administarcyjne albo zalogowanie na root'a. nikt na darmowym hostingu nie da ci takich uprawnień... do czego ci ten skrypt ? prawdopodobnie te same informacje można uzyskać poleceniami klauzuli SHOW ... dostępnymi dla zwykłych userów...
f1xer
Cytat
no to jest oczywiste i właściwe zachowanie się serwera. próbujesz odczytać tablice systemowe z MySQL.

ale on napisał że zaraz po zalogowaniu do phpMyAdmina ma coś takiego
Hmm może się mylę ale wydaje mi się że masz słabo skonfigurowaną bazę danych no cóż radzę Ci zwrócić się do administratora ovh z prośbą o pomoc ja bynajmniej jestem prawie pewien że żeby to naprawić trzeba mieć większe uprawnienia niż zwykły USER, możesz również wykorzystać inny darmowy hosting nie chcę robić reklamy ale jak poszukasz to znajdziesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.