Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] propel:build-all i usuwanie triggerów
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
phpion
Witam,
czy jest możliwość (jakiś przełącznik, cokolwiek) aby Symfony podczas wykonywania propel:build-all nie usuwał triggerów? Troszkę jest to upierdliwe...
Pozdrawiam,
pion
destroyerr
Ale triggerów sf nie usuwa (są usuwane razem z tabelą - jeśli się mylę, proszę mnie poprawić winksmiley.jpg
Moja propozycja rozwiązania to w folderze data/sql utworzyć plik sql z triggerami i dodać go do data/sql/sqldb.map . Wtedy sf po stworzeniu tabel doda Ci triggery. Fajne nie? tongue.gif
phpion
Cytat(destroyerr @ 26.06.2008, 13:07:37 ) *
Fajne nie? tongue.gif

Wow, nie wiedziałem o tym bajerku smile.gif Działa wyśmienicie. Dzięki serdeczne za pomoc!
Vengeance
Dla mnie to głupota że do tej pory nie można zrobić "Build" tylko jednego modelu/tabeli w momencie gdy np. zmodyfikowaliśmy nazwę jednej kolumny czy typ :/

Chodź nie wiem dokładnie jak jest teraz, ale jeszcze pare miesięcy temu bardzo irytujące były problemy przy tym. Ciągle usuwało mi tabele i tworzyło nowe. Przy tym traciłem przykładowe dane. Oczywiście jest niby "load-data" tylko że nie działa (nie działało?) dobrze z datami zapisywanymi w bazie, a to dlatego że zapisywał rekordy jako yml i np. było

time: 14-03-2008 14:23

dwa dwukropki i kicha. nie stosował "...". Nie wiem jak jest teraz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.