Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] "Komponenty" w ZF
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Balon
Interesuje mnie czy istnieje odpowiednik Komponentów Symfony w ZF?
Taki jakby partial z własną akcją, którego wywołuje się z poziomu templatki.

Pozdrawiam
LBO
Action View Helper
Balon
Dzięki wielkie!
yankes
tylko ten helper ma jedna wade - są to "sztuczne" komponenty .... do ktorych za pomocą zwykłego url mozna sie odwołać..... sprawdzaj w akcji takiego "komponent" skad przychodzi zapytanie

niestety mam obecnie porównanie zf vs. sf ..... zf mam ładne podstawy + przejrzystosc ... ale to jednak tylko zestaw klas...
Balon
Może i masz rację. Ja o SF oparłem 2 większe projekty i byłem zadowolony z tempa w jakim je zrobiłem. Wszystko pisało się naprawdę przyjemnie, ale co jak co, SF robił za dużo za mnie i pisanie w nim nie dawało mi takiej satysfakcji jaką mam podczas pisania w ZF winksmiley.jpg Ale fakt faktem, że ZF to tylko zestaw klas, przynajmniej tak mi się wydaję po krótkim okresie pracy na nim.

Cytat
tylko ten helper ma jedna wade - są to "sztuczne" komponenty .... do ktorych za pomocą zwykłego url mozna sie odwołać.....

hmmm tutaj mnie trochę zmartwiłeś... co polecacie na zablokowanie dostępu do tej akcji tak, żeby był on dostępny jedynie z poziomu templatki.. ? Nie chcę tego odwalać krótko mówiąc "nieprofesjonalnie".
yankes
Sabistik dał ciekawy sposób kiedyś na to smile.gif

http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=448777
Balon
Na prawdę wielkie dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.