boras87
27.06.2008, 05:58:37
Witam
Podkreślam na wstępie, że nie chce ani teraz gotowca ani za pięć minut też ani w ogole (w ostanim temacie mnie o to oskarżono)
Chodzi o to jak zrobić aby po wybraniu i kliknięciu przycisku "wyślij" wybrane pola checkbox się wyszażały czyli nie można bylo ich zmienić....
Z góry dzięki za pomoc....
phpion
27.06.2008, 06:24:15
Skorzystaj ze zdarzenia onsubmit() dla formularza. Przypisz do niego funkcję, która będzie ustawiała disabled = true dla wszystkich checkboxów w formularzu.
Cysiaczek
27.06.2008, 06:24:39
Trochę mało piszesz. Klikasz, strona sie przeładowuje i mają być checkboxy "disabled"? No to proste jest:
<?php
$state='';
if($_POST['jakies_pole_forma'])
{
$state=' disabled';
}
print '<input type="checkbox" value="" name="cos"'.$state.' />'; ?>
i już
Pozdrawiam.
aha, proszę dodać“ TAG to tematu
boras87
27.06.2008, 06:53:25
Prawie o to tzn moze bardziej wyjasnie problem bo przyznam średnio mi to idzie....
Ma to wygladac tak.
Zaznaczam checkboxa klikam okej i jest on zachowany jako juz zaznaczony (zerezerwowany)... i gdy ponownie wchodze na tą strone nie mam możliwości jego zaznaczenia....
Jakieś pomysły od czego powinienem zacząć?
Czy od zrobienia najpierw bazy danych? bo musi być róznież możliwość ich odznaczenia później...?
Dzieki za wszystkie pomysły...
jastu
27.06.2008, 06:54:52
Zapisz informację w sesji lub w bazie danych, i przed wyswietleniem checkboxa sprawdzaj czy już nie ma informacji o nim.
Cysiaczek
27.06.2008, 08:34:29
W warunku, który Ci podałem sprawdzaj, czy wartość tego checkboxa jest w sesji, tak jak pisze ~jastu
Ostatni raz proszę o dodanie tagu do tematu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.