Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Symfony - wiele env z no_script_name
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
CyberBob
Chciałbym mieć wiele środowisk (environments), z użytecznością no script name, zgodnie z poradą manuala:
Cytat
There is a way to have more than one application with no script name. Just create subdirectories in the web root, and move the front controllers inside them. Change the SF_ROOT_DIR constants definition accordingly, and create the .htaccess URL rewriting configuration that you need for each application.

utworzyłem katalog dla nowego środowiska skopiowałem tam plik nazwa_env.php oraz plik .htaccess. Wszystko działa, niestety nie wyświetlają mi się obrazki - na 100% trzeba poprawić wpis w mod_rewrite, ale nie mogę sobie z tym poradzić, jakieś sugestie ?
kwiateusz
może to będzie pomocne jeśli nie czytałeś http://www.symfony-project.org/book/1_0/03...%20Web%20Server

Przy okazji przenosze na Frameworki
CyberBob
sf_admin_web_dirpozmieniałem już odpowiednie wartości, ale globalnie w pliku constants.php, oto jego fragment:
Kod
  // global directory structure
  'sf_app_dir'        => $sf_app_dir = $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_apps_dir_name.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_app,
  'sf_lib_dir'        => $sf_lib_dir = $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_lib_dir_name,
  'sf_bin_dir'        => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_bin_dir_name,
  'sf_web_dir'        => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.'..',
  'sf_upload_dir'     => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.'..'.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_upload_dir_name,
  'sf_root_cache_dir' => $sf_root_cache_dir = $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_cache_dir_name,
  'sf_base_cache_dir' => $sf_base_cache_dir = $sf_root_cache_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_app,
  'sf_cache_dir'      => $sf_cache_dir      = $sf_base_cache_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_environment,
  'sf_log_dir'        => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_log_dir_name,
  'sf_data_dir'       => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_data_dir_name,
  'sf_config_dir'     => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_config_dir_name,
  'sf_test_dir'       => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_test_dir_name,
  'sf_doc_dir'        => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.'data'.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_doc_dir_name,
  'sf_plugins_dir'    => $sf_root_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$sf_plugins_dir_name,

W moim przypadku webdir jest ponad katalogiem symfony. Co do wersji, bo zapomnialem w pierwszym poście dodać, korzystam z 1.0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.