AxZx
17.07.2008, 00:33:53
witam
Mam pewną aplikację która działa na serwerze lokalnym oraz jakimś tam zewnętrznym u ogólnie dostępnego usługodawcy. Aplikacja jednak nie działa na serwerze jeszcze innego usługodawcy.
jak wykryć błąd?
Problem polega na tym, że uruchamiając kontroler i jedną z jego metod w przeglądarce nic się nie wyświetla podczas gdy powinien HTML z widoku.
Na dwóch innych serwerach (Apache2, PHP 5.2.5) wyświetla właśnie ten HTML.
błędy w kodzie w zasadzie można wykluczyć. co jeszcze może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
aplikacja napisana jest na bazie frameworka Kohana. Żadnych błędów nie wyrzuca.
Próbowałem usuwać fragmenty felernej akcji, ale niestety nie udało mi sie ustalić, który frag,ment koduje powoduje biały ekran - tak jakby losowo się to odbywało. Może problem z pamięcią, połączeniem z bazą danych lub z wydajnością serwera?
wiem że może być trudno określić przyczynę, będę jeszcze to sprawdzał - tylko nie za bardzo wiem jak dokładniej tak żebym wiedział o co chodzi.
Cysiaczek
17.07.2008, 02:44:14
No rzeczywiście Hydepark... przenoszę na Frameworki
AxZx
17.07.2008, 10:10:19
no wlasnie to nie jest wina kohany. kohana nie ma z tym nic wspolnego wlasciwie.
wygląda na taką psychozę jak ta moja z widokiem ajax w IE7

ciężko cokolwiek powiedzieć przy takim stopniu ogólności

ale np. teoretycznie mogłoby to być np. włączenie kompresji w Kohanie podczas gdzy już to automatycznie robi serwer.
AxZx
17.07.2008, 13:18:02
ale koszmar.
raz dziala, raz nie. raz jest biala strona a raz normalnie sie wyswietla.
jakies losowe zdarzenia czy co?
w logach apache takie cos sie pojawia:
[Thu Jul 17 13:38:34 2008] [notice] child pid 5733 exit signal Segmentation fault (11)
troche testowalem kod i wychodzi na to ze jak przekazuje jakis obiekt z kontrolera do widoku czasem sa problemy.
ale nie wiem czy to ma cos zwiazek konkretnie z kohana, tyle tylko ze tam jest to wlasnie w pewien sposob zrobione:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.