pozwole sobie odpisac:
Cytat
wiesz, ciekaw jestem jak myslałeś Ty kidy stawiałeś piewsze kroki w programowaniu, czy też w innych dziedzinach, czy tak tryskałeś mądrościa, dlatego na przyszłość więcej wyrozumialości z Twojej strony - a dla osob stawiających pierwsze kroki powstał chyba dział PRZEDSZKOLE - o którym poziomie mówi sama nazwa.
Dziekuje za pomoc
Siadalem, pisalem. Byl blad to patrzylem wszystkie zmienne pokolei co zawierają. Czesto zawieraly co innego niz myslalem. Dzieki temu wiedzialem gdzie jest blad i tam szukalem jego rozwiązania. Teraz dzieciaki na forum napiszą kawalek kodu, nie sprawdzą co zawiera dana zmienna i juz lecą na forum bo napisali kod ktory w 100% (wg nich jest ok) a nie dziala. Takich przypadkow jak ty jest masa (to nie powod do dumy dla ciebie ani dla nich).
To są banalne problemy i jesli na takim etapie nie umiecie usiasc i ich rozwiązac to strach sie bac co bedzie dalej. Taka prawda. Myslenie trzeba cwiczyc - masz problem - zastanow sie nad nim godzine, dwie, trzy. Latanie po forum z prostymi rzeczami naprawde wbrew pozorom tobie tylko zaszkodzi.
Wiem ze to jest przedszkole, ale jak pisalem to jest przedszkole odnosnie programowania.
Cytat
Dziekuje za pomoc
Nie ma za co. Mam nadzieje ze te dwa linki co ci wyslalem weźmiesz do serca.
Te wyswietlani wszystkich bledow ustaw sobie obowiązkowo. Jak zobacze ze twoje posty na forum wynikają z tego ze nie ustawiles tej opcji, bede od razu ci temat zamykal - taki maly gratis odemnie i od mikea

edit: widze ze ja nie dostalem pomogl, tylko osoba co dala ci gotowca. Jak zwykle ten, kto probóbuje zmusic do myslenia jest tym zlym... a przeciez moje podpowiedzi doprowadzily cie do poprawniejszego kodu.