Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zumi
Witam serdecznie mam nastepujaca prosbe potrzebuje połączyc ten formularz

1. <?php
  2. include_once("config.php");
  3.  
  4. ************
  5. $selected = "CONTACT";
  6.  
  7. $showform = TRUE;
  8.  
  9. $sendit = $_REQUEST['sendit'];
  10. $youremail = $_REQUEST['youremail'];
  11. $subject  = $_REQUEST['subject'];
  12. $message  = $_REQUEST['message'];
  13.  
  14. if(isset($sendit)) {
  15. $errorstring = "";
  16. $youremail = strtolower(preparedata($youremail));
  17. if(strlen($youremail) == 0) $errorstring .="Sprecyzuj swój adres E-mail<br>";
  18. if(strlen($subject) == 0) $errorstring .="Sprecyzuj temat wiadomości<br>";
  19. if(strlen($message) == 0) $errorstring .="Wpisac treść wiadomości<br>";
  20. if(strlen($youremail) < 9 || strlen($youremail) > 64) $errorstring .= "SprawdĽ poprawność adresu E-mail<br>";
  21. else
  22. {
  23. $emailtail = strstr($youremail, '@');
  24. if(!strstr($youremail, '@') || !strstr($emailtail, '.')) $errorstring .= "SprawdĽ poprawność adresu E-mail<br>";
  25. }
  26. if(strlen($errorstring) == 0){
  27. $subject = "Kontakt z ".$site_url." Strona - ".$subject;
  28. $sent = mail($site_admin, $subject, $message, "FROM: ".$youremail);
  29. if($sent) $showform = FALSE;
  30. }
  31. }
  32.  
  33. include("header.php");
  34. ?>
  35.  
  36. <table width="100%" cellpadding="10" cellspacing="0"><tr><td valign="top">
  37.  
  38. <?php
  39. if($showform == TRUE) {
  40. ?>
  41. Jeśli masz jakieś pytania lub komentarze dotyczące strony lub usług, jakie oferu
    jemy, nie wahaj sie skontaktować z nami przy użyciu formularza<br><br>
  42. <table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" align="center">
  43. <tr><form method="post" action="contact.html"><input type="hidden" name="sendit" value="yes"><td style="padding:0px;" align="left"><br>
  44. <?php if(strlen($errorstring) > 0) echo "<table cellpadding=\"8\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" align=\"center\"><tr><td><font class=\"error\"><b>Znaleziono Błąd:</b><br><br>$errorstring</td></tr></table><br><br>";?>
  45. <table cellpadding="5" cellspacing="0" border="0">
  46. <tr><td width="150"><b>Adres E-mail:</b></td><td><input type="text" name="youremail" class="form" style="width:150px;" value="<?php echo stripslashes($youremail); ?>"></td></tr>
  47. <tr><td><b>Tytuł:</b></td><td><input type="text" name="subject" class="form" style="width:150px;" value="<?php echo stripslashes($subject); ?>"></td></tr>
  48. <tr><td valign="top"><b>Treść:</b></td><td><textarea name="message" class="form" style="width:300px;" rows="6"><?php echo stripslashes($message); ?></textarea></td></tr>
  49. <tr><td></td><td><input type="submit" value="Wyślij" class="form">&nbsp;&nbsp;<input type="reset" value="Wyczyść" class="form"></td></tr>
  50. <tr><td colspan="2" align="right"></td></tr>
  51. </table><br>
  52. </td></form></tr>
  53. </table>
  54. <?php 
  55. }
  56. else echo "<b>Twoja wiadomość została wysłana do Administratora - <b>".$site_name."</b> -. Postaramy się odpowiedzieć w ciągu 48 godzin (2 dni robocze)<br><br>Dziękujemy za zainteresowanie i komentarze<br>Admin Hostingu</b><br><br>";
  57. ?>
  58.  
  59. </td></tr></table>
  60.  
  61. <?php
  62. include("footer.php");
  63. ?>

z tym tokenem?

http://phonik.pl/token2/formularz.php

chodzi mi oto żeby zrobić tak ze najpierw trzeba potwierdzic token w tym czasie wysyłanie miałoby być niemożliwe jesli teken bydzie sie zgadzał to wtedy aktywuje sie ikonka wyslij Bardzo prosze o pomoc gdyz kuleje w temacie php... pozdrawiam Zumi
webdice
Proszę dodać bbcode.
Zumi
Cytat(webdicepl @ 17.07.2008, 22:52:03 ) *
Proszę dodać bbcode.

Wybaczcie ale od jakiegoś czasu już mi tutaj te pieronskie bbcode nie działa i nie mam pojecia dlaczego zaden tag :/
MMX3
dopisz php w nawiasach kwadratowych.
Pride
a ty masz skrypt tej Captch'y ? Jak tak to podaj jej kod jeżeli nie to... Jaki jest sens to robić? haha.gif
Popatrz:
Najpierw musiałbyś jakoś złamać tą capatche zeby poznać potrzebne litery do validacji a następnie sprawdzić je z tymi które wpisze użytkownik ;p
Może i można to zrobić inaczej ale po co? To jest 0 zabezpieczenie - 100% ze każdy pierwszy lepszy bot sobie z tym poradzi.
Już lepiej użyj czegoś na kształt: http://btc.pigmej.eu/pl-index.html
Zumi
Cytat(Pride @ 17.07.2008, 23:44:04 ) *
a ty masz skrypt tej Captch'y ? Jak tak to podaj jej kod jeżeli nie to... Jaki jest sens to robić? haha.gif
Popatrz:
Najpierw musiałbyś jakoś złamać tą capatche zeby poznać potrzebne litery do validacji a następnie sprawdzić je z tymi które wpisze użytkownik ;p
Może i można to zrobić inaczej ale po co? To jest 0 zabezpieczenie - 100% ze każdy pierwszy lepszy bot sobie z tym poradzi.
Już lepiej użyj czegoś na kształt: http://btc.pigmej.eu/pl-index.html

no ja sie za bardzo na tym nie zmam wiec musze polegać na Was ale próbowałem rozwiazac to z tego linka za chiny zawsze pokazuje ze jest xle ;/
Pride
Cytat(Zumi @ 18.07.2008, 00:57:21 ) *
no ja sie za bardzo na tym nie zmam wiec musze polegać na Was ale próbowałem rozwiazac to z tego linka za chiny zawsze pokazuje ze jest xle ;/

Z tego co wiem, to tylko demo nie działa czarodziej.gif Normalny skrypt jest ok.
-Zumi-
Cytat(Pride @ 18.07.2008, 09:13:16 ) *
Z tego co wiem, to tylko demo nie działa czarodziej.gif Normalny skrypt jest ok.

Wiecie co chciałbym cos prostego zebyscie mi pomogli zrobić nie chce nic wysszukwnego chce zeby choc trosdzxke zabezpieczyć ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.