Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][smarty] przekazanie tablic
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
presscot
Witam!!
Mam taki problem:
Funkcja z katalogu plunings w smartach przekazuje do szablonu tpl dwie tablice smile.gif nastepnie w szabolnie tpl chciałbym aby {foreach} układało w jedym rekordzie po obie tablice smile.gif Dopiero zaczynam z smartami i niebardzo wiem jak moge to zrobić questionmark.giftongue.gif innaczej przekazać tablice z funkcji questionmark.gif czy zmodyfikować foreach??

1. <?php
  2. $result = mysql_query ('SELECT * FROM '.$prefix_db.'linki_menu ORDER BY id');
  3. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  4. array_push($opis,$row['opis_link_pl']);
  5. array_push($link ,$row['link']);
  6. }
  7. $menu_l=array($opis, $link);
  8.  
  9. $smarty->assign_by_ref('menu_l', $menu_l);
  10. ?>

1. <?php
  2. {foreach name="kon" from=$menu_l item="kon"}
  3. <li><a href="{$kon.link}">{$kon.opis}</a></li>
  4. {/foreach}
  5. ?>
bełdzio
zamiast foreach uzyj section
gox
Nie qmam po co na sile uzywac tych beznadziejnych szablonowych konstrukcji, az tak boli troche kodu php w szablonie? smile.gif
sorki za OT
presscot
Cytat(gox @ 22.07.2008, 00:26:16 ) *
Nie qmam po co na sile uzywac tych beznadziejnych szablonowych konstrukcji, az tak boli troche kodu php w szablonie? smile.gif
sorki za OT

heh smile.gif ale trzeba się rozwijać smile.gif MI to napewno nigdy nie przeszkadzało choć tworzyłem naprawde duże serwisy smile.gif Tym razem jednak zapragnoełm aby urzytkownik portalu sam wybierał sobie skorke tongue.gif

ps dzieki bedzio smile.gif i tak włąnsie rozwiązałem swoj problem smile.gif

1. <?php
  2. {section name=ll loop=$menu_l[0]}
  3. <li><a href="index.php?pokaz={$menu_l[1][ll]}">{$menu_l[0][ll]}</a></li>
  4. {/section}
  5. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.