Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Dwa divy obok siebie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piraciq
Witam,

Chciałbym umieścić dwa divy obok siebie. Pytanie czy muszą one być razem w jakimś divie nadrzędnym questionmark.gif

1. <div style="white-space:nowrap; background:#999933;">
  2. <div <div style="width:250px; float:left; background:#00FFFF;">tekst </div>
  3. <div style="width:250px; float:left; background:#00FF66; overflow:hidden;">tekst</div>
  4. </div>

aby te dwa teksty wyświetlały się obok siebie. Ale nie chcą :/
sebekzosw
  1. <div style="white-space:nowrap; background:#999933;">
  2. <div style="width:250px; float:left; background:#00FFFF;">tekst </div>
  3. <div style="width:250px; float:left; background:#00FF66; overflow:hidden;">tekst</div>
  4. </div>

wyświetla się obok siebie
piraciq
http://ustron.com.pl/test2/index.php?module=test

niestety nie :/
JoShiMa
W FF niestety tak. Widocznie masz jakieś jazdy z padding albo margin (pod IE to się inaczej zachowuje niż pod FF) i Ci się divy obok siebie nie mieszczę w przestrzeni jaką im zostawiłeś.

O tym, że to co pokazałeś to obrzydliwe połączenie tabelek z diwami chyba raczej wiesz, prawda? Niedobrze mi się robi jak widzę w td diva w którym jest tabelka... Blech.... Mam nadzieję, że nie bierzesz za to kasy...
piraciq
Cytat(JoShiMa @ 23.07.2008, 09:54:45 ) *
W FF niestety tak. Widocznie masz jakieś jazdy z padding albo margin (pod IE to się inaczej zachowuje niż pod FF) i Ci się divy obok siebie nie mieszczę w przestrzeni jaką im zostawiłeś.

O tym, że to co pokazałeś to obrzydliwe połączenie tabelek z diwami chyba raczej wiesz, prawda? Niedobrze mi się robi jak widzę w td diva w którym jest tabelka... Blech.... Mam nadzieję, że nie bierzesz za to kasy...

mam tą nie przyjemność dorabiania tylko a nie tworzenia strony. klientowi pasuje to jak jest. ja dorabiam tylko moduł dodatkowy.

ciekawe u mnie pod ie7 tez nie dziala :/
webasek
Wejdź na stronę

http://www.code-sucks.com/css%20layouts/fi...ts/fw-13-2-col/

tam jest lay oparty o divy i css ściągnij go i sobie zobacz jak oni to zrobili
piraciq
dzięki działa nie tam leżał problem

1. <div style="clear:both;"></div>

no ale problem rozwiązany
JoShiMa
no ale o tym clear:both to nam nie powiedziałeś sad.gif
piraciq
znalazłem to później ja niestety html się nie zajmuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.