Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] display: none w Operze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hazel
Jest tak: mam dla pewnej części strony ustawiony atrybut display na none. Zmienia się on na inline dopiero po kliknięciu na przycisk, w celu takim, żeby każdy kto wchodzi na stronę, zobaczył najpierw intro, dopiero później właściwą zawartość (całą właściwą zawartość mam w divie, dla którego właśnie ustawiłem display: none), zmieniam za pomocą JS po kliknięciu wartość display. Problem w tym, że kiedy wchodzę na stronę z Opery, kliknę na ten przycisk, potem zamknę przeglądarkę i z powrotem wejdę, naciskając `Wznów sesję`, to widzę całą stronę tak jakby nie było żadnego display: none. Dopiero jak odświeżę, jest ok. Da się to załatać?
phpion
Spróbuj dodać:
  1. <meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />

aczkolwiek to raczej taki strzał po omacku winksmiley.jpg
Hazel
Nie pomogło, podobnie jak inne nagłówki HTTP typu must-revalidate. Z tego co googluję, to niewiele się z tym da zrobić, poza automatycznym odświeżaniem strony. Ewentualnie mogę dynamicznie generować tę drugą część strony, zamiast ustawiać display inline dla całego bloku zawierającego drugą część, można ją generować metodami DOM. Ale to oznacza przepisanie całej aplikacji  sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.