Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]problem w wyswietleniu wynikow z petli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
king
Witam!!!!

mam instrukcje
Kod
<?php
   for(.....){
   instrukcja ktora wykonuje ta sama rzecz i zapisuje ja w tabeli
   }

<tr>
   <td> tu jest to ostatnie obliczenie, ktore widac, a ja chce zeby stworzylo sie kilka takich wierszy jak ten, </td>
   <tr>
   ?>

ta insrukcja wykonuje kilka obliczen raz jest ich dziesiec, a potem np. tylko 3 i problem w tym ze widac tylko te ostatnie obliczenie, czyli to co jest w
<tr>
<td> tu jest obliczenia</td>
<tr>
co zrobic zeby tworzyla sie tabelka z wynikami.....

troche zagmatwane ale mam nadzieje ze zrozumieliscie
Hazel
Zamieścić <tr> i <td> wewnątrz pętli.

Zagmatwałeś, napisz jasno o co chodzi, jeśli źle zrozumiałem.
Skie
To jest bardzo łatwe winksmiley.jpg

Kod
<?php
print("<table>");
for(warunek){
print("<tr><td>jakies dane</td></tr>");
}
print("</table>");
?>

albo

Kod
<?php
$zmienna = "<table>";
for(warunek) {
$zmienna = $zmienna."<tr><td>jakies dane</td></tr>");
}
$zmienna = $zmienna."</table>";
print($zmienna);
?>
king
  1. <?php
  2. <font color=&#092;"white\"><font color=\"white\"><font color=\"white\"><font color=\"white\"><font color=\"white\"><font color=\"white\">
  3. for ($i = 0; $i < 6; $i++)
  4. {
  5. echo 'licznik wynosi: ', $i, '<br />';
  6. }
  7. ?>

kazda zmienna ma byc pokazywana w tabelkce </font color=\"white\"></font color=\"white\"></font color=\"white\"></font color=\"white\"></font color=\"white\"></font color=\"white\">
Skie
Ponieważ Twoja pętla for jedynie operuje na zmiennych, ale ich nie wyświetla. Wyświetlasz zawartość tych zmiennych dopiero na końcu, więc skrypt bierze pod uwagę ostatnio zapisane dane w każdej ze zmiennych. Tekst w stylu "Potwór atakuje gracza i zadaje xxx obrażeń" powinien być w pętli for, a nie po wykonaniu już tej pętli. Jeżeli chwilę pomyślisz nad moimi przykładami w poprzednim poście to sam zobaczysz jaka jest różnica między nimi, a Twoim kodem.
king
ok dzieki.... juz sobie poradzilem:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.