Mam problem z obsługą sesji PHP na serwerze na jakimś hostingu z USA.
Skrypt testowy wywala komunikat:
Warning: Unknown(): Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0
Poza tym właściwa strona nie działa poprawnie - mam system który przełącza strony poprzez includowanie podstron na podstawie odpowiednich wartości z adresu (GET). Skrypt nie widzi tych zmiennych (które są przesyłane chyba za pomoca sesji - już nie pamiętam jak to programowałem) przez co nie przełącza stron. Zmienna odpowiedzialna za stronę jest pusta. Na innych serwerach wszystko chodzi bezbłędnie.
Jesli ktos wie o co może chodzić to proszę o pomoc... klient czeka na stronę a ja nie wiem co jest :/
Ponadto dodam ze strona jest dostępna pod adresem:
http://jankowski-auto-handel.pl/test/
Już chyba wiem o co chodzi ale nie wiem jak temu zapobiec. Serwer ma register_globals ustawione jako off. Czy można to jakoś włączyć z poziomu skryptu bądź jakiegoś pliku konfiguracyjnego? Pytam ponieważ nie widziałem takiej możliwości w panelu administracyjnym