stachuf11
30.07.2008, 09:27:25
witam
na wersji 1.1 sf_sandbox chcę zainstalować np plugina
http://trac.symfony-project.org/wiki/sfPro...tBehaviorPlugin, wiem że pracuje on dobrze na wersji 1.0, przy próbie instalacji na wer. 1.1
<?php
symfony plugin:install sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin
?>
wyskakuje bład, czy da sie instalować na wer 1.1 pluginy co pracuja na wersji 1.0 ?
destroyerr
30.07.2008, 10:20:49
Raczej nie zainstalujesz, ale nie wiem. Wydaje mi się, że ze względu na nowego managera może to się nie udać.
Dostajesz jakiś błąd?
Wydaje mi się, że w konfiguracji Symfony jest gdzieś opcja włączająca kompatybilność ze wcześniejszymi pluginami.
Symfony nie używam, ale widziałem (chyba na GoldenLine w grupie PHP) taką poradę.
mazur83
31.07.2008, 11:06:56
hm ja wiem tylko jak wlaczyc kompatybilnosc z wczesniejsza wersja symfony
Kod
compat_10: on
wydaje mi sie ze poki nie wszystkie pluginy zostaly przystosowane do nowej wersji, dobrym rozwiazaniem jest sciaganie pluginu i reczna instalacja ...
stachuf11
3.08.2008, 09:53:42
nie zawsze to jest mozliwe, np. sfCssTabsPlugin mimo recznego sciagniecia, rozpakowania w Plugins, i ustawienia opcji compat_10:on w settiings.yml aplikacji nie pracuje poprawnie, jest wiele innych tez pluginow, które tez nie pracują poprawnie w 1.1, chyba trzeba jeszcze tworzyc aplikacje w wer 1.0 jesli sie korzystalo z wielu pluginow ktore pracowaly w tej wersji