zdaje sie ze nospor mi odpowiedzial

choc przyznam, ze nie mam zielonego pojecia jaka musi byc skladnia, zeby taki inklud z podana sciazka http zadzialal... bo probowalem roznych opcji, ale przyznaje, ze w manualu nie grzebalem

ale juz ide to zrobic

a co chcialem zrobic? chce np. wybierac z bazy losowa notke, ktora bedzie pokazywana na innej stronie i jednoczesnie bedzie linkiem na moja strone, ale wygenerowana w taki sposob, zebym mial w getcie info z jakiej strony to wejscie bylo... a nie chce komus dawac danych sql

wiec wolalbym dac komus dwie linijki php ktore zainkluduja odpowiedni kod, ktory wykona sie u mnie na serwie i przekaze tylko wynik tej pracy w postaci kawalka kodu html

wiec wyglada na to, ze nie znalem dokladnie komendy include, wiec ide zrobic rtfm

)
pozdro i dzieki,
rml.
EDIT:
allow_url_fopen - jesli nie mam tego odpalonego na moim serwerze to dupa, tak? a jak to wlaczyczyc "na chwile" w trakcie parsowania danego skryptu - zeby zadzialalo?
EDIT2: niestety - nie dziala mi include z zewnetrznego serwera

macie jakies inne pomysly? bo niestety to zwykly hosting i nie moge grzebac w php.ini, poza tym nawet gdyby to pewnie bym tego nie zrobil, wiec musze znalezc inne rozwiazanie

wiec zapytuje: "pomozecie?"