Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]problem z mysql_connect()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pawel.s
Hej nie wiem co jest grane mam php 5.2.5 i pisze mi ze: Call to undefined function mysql_connect() to samo jest z mysql_select_db() w manualu pisze ze dziala na php5 questionmark.gif prosze o pomoc
nospor
Cytat
w manualu pisze ze dziala na php5
Bo dziala, tylko ze trzeba mu to najpierw dołączyc.
Jak ci przy kupnie laptopa powiedzą ze ten laptop moze korzystać z 4 GB RAMU to ty te slowa traktujesz ze juz te 4GB ramu masz, czy ze mozesz miec jesli sobie kupisz i wlozysz?

A jak dołączyc mysql do php było na forum nie raz. Uzyj szukajki
pawel.s
nie moge znalezc moglbys podpowiedziec? dawno tego nie robilem nie pamietam.

z tego co pamietam nic nie bylo trzeba robic aby te funkcje dzialaly...
heh
heh kiedys i tak bedziesz musial sie nauczyc konfigurowac serwer, wiec do dziela
Inti
Spróbuj skorzystać z tego - opisane łatwo i przejrzyście, już prościej chyba się nie da.

Konfiguracja PHP, MySQL i Appacha

Pozdrawiam Inti

PS Potpowiem, że zapewne tych modułów nie uaktywniłeś ::

extension=php_gd2.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
extension=php_pdo.dll
extension=php_pdo_mysql.dll
pawel.s
wlasnie z tego co pamietam ostanio jak instalowalem wszystko to bylo jakies pol roku temu nic nie musialem robic aby mi mysql dzialal
nospor
Bo sklep, w ktorym kupywales laptopa, wlozyl ci na dzien dobry te 4GB ramu. Natomiast teraz jak kupywales to sklep ci nie wlozyl i musisz zrobic to sam.
Wiec bierz sie do roboty tongue.gif
pawel.s
juz dziala dzieki za wskazowki to ja naprawde nie czaje jak mi to dzialalo ostatnio... moj laptop udzwignie tylko 3 giga bo to 32 bitowa wersja
nospor
Cytat
juz dziala dzieki za wskazowki to ja naprawde nie czaje jak mi to dzialalo ostatnio
No napisalem ci: sklep wlozyl ci na dzien dobry te 4GB (przepraszam 3GB) czyli zainstalowales php z jakiejs paczki, ktora miala juz mysql, np krasnal lub innego tego typu cos winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.