Witam, posiadam skrypt rejestracji lecz potrzebuje go jeszcze rozbudować smile.gif . Stanąłem na checkboxie, ponieważ nie wiem jak uzyskać taki efekt, żeby po jego zaznaczeniu pojawiły się kolejne pola do wypełnienia (lub były szare /niedostępne/, a dopiero po zaznaczeniu checkoboxa stawały się /dostępne/). Udało mi się stworzyć coś takiego co działa nie do końca poprawnie.., tzn:

po zaznaczeniu checkboxa pojawia sie pod nim napis "cos" (- to jest ok) ale obok niego nie wyświetla się pole do wpisywania danych

//czy może Ktoś wie co robie nie tak?

Probowałem zabawy z <div> ale tez jest zle..

Kod
     <html>
     <head>
     <script type="text/javascript">
             function showDiv(){
                var checkBox = document.getElementById('a');
                var oDiv = document.getElementById('b');
                if(checkBox.checked == true){
                     oDiv.style.display = 'block';
                }
                else if(checkBox.checked == false){
                     oDiv.style.display = 'none';
                }
             }
     </script>
     </head>
     <body>

<div id="top">
         <div id="NAGLOWEK">naglowek</div>
             <div id="FORM_REJ">

<h2> Wprowadz dane </h2>

<form action="form_rej.php" method="POST">
                <table border="0">
                       <tr><td>imię</td><td> <input type="text" name="imie" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td>nazwisko</td><td> <input type="text" name="nazwisko" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td>login</td><td> <input type="text" name="login" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td>hasło</td><td> <input type="password" name="haslo" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td>powtórz hasło</td><td> <input type="password" name="haslo2" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td>email</td><td> <input type="text" name="email" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                  <tr><td><input type="checkbox" name="a" id="a" onClick="showDiv()"> firma </td><td></td></tr>
                  <tr><td><div id="b" style="display:none;">cos</div></td><td><div id="b" style="display:none;">vods</div> </td></tr>
                       <tr><td>regon</td><td> <input type="text" name="regon" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
                       <tr><td colspan="2"> <input type="submit" value="dodaj" name="send">
                </table>
          </form>
     </body>
     </html>

dałem rade samemu biggrin.gif , przerobiłem tabele na divy, trochę pozmieniałem i się udało..