Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesiadka z AS 2.0 na AS 3.0 i ładowanie siebie samego
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Matuzalem
Witam

Nie moge połapać się w tym nowym ActionScript 3.0 .
W AS 2.0 wystarczyło napisać _root.getBytesLoaded() oraz _root.getBytesTotal()
i można było zrobić pasek postępu ładowania dla "samego siebie" dokumentu swf.
Jak wykonać to w AS 3.0 ?

Pozdrawiam
zbig
Witam!

AS2 getBytesLoaded() getBytesTotal()
AS3 flash.net.URLLoader.bytesLoaded flash.net.URLLoader.bytesTotal

Pozdrawiam
Matuzalem
Cytat(zbig @ 29.01.2008, 20:12:21 ) *
Witam!

AS2 getBytesLoaded() getBytesTotal()
AS3 flash.net.URLLoader.bytesLoaded flash.net.URLLoader.bytesTotal

Pozdrawiam

No fajnie dzięki, tyle też znalazłem ;]
Jak tego użyć...?

Pozdrawiam
punkomuzykant
Cytat
No fajnie dzięki, tyle też znalazłem ;]
Jak tego użyć...?

Masz przecież bardzo rozbudowanego help-a.
btw. MovieClipLoader rulez rolleyes.gif
Matuzalem
Cytat(punkomuzykant @ 30.01.2008, 11:19:42 ) *
Masz przecież bardzo rozbudowanego help-a.
btw. MovieClipLoader rulez rolleyes.gif

Taaa właśnie jest bardzzooo rozbudowany, że akurat o tym tam nie wspomnieli rolleyes.gif
no i wyobraź sobie, że w tej cudnej rozbudoawnej pomocnej jakże hlepowym dokumęcie nie ma ani wzmianki o MovieClipLoader pewnie dla tego, że tyczy sięto starych wersi as.
Czyli mam użyć flash.display.Loader, mniej więcej w taki sposó jak jego poprzednika MovieClipLoader? blink.gif
W razie czego wiem gdzie pukać snitch.gif ...

Pozdrawiam
punkomuzykant
o sorry strzelałem że jest smile.gif Nie przesiadłem się jeszcze na as3 ale wydało mi się to oczywiste że MovieClipLoader będzie smile.gif No tak czy inaczej bankowo jest jakiś zamiennik.
btw. jak pierwsze wrażenia z as3 ? oprócz tego że pewnie się wkurzasz smile.gif
Matuzalem
Cytat(punkomuzykant @ 31.01.2008, 20:27:38 ) *
o sorry strzelałem że jest smile.gif Nie przesiadłem się jeszcze na as3 ale wydało mi się to oczywiste że MovieClipLoader będzie smile.gif No tak czy inaczej bankowo jest jakiś zamiennik.
btw. jak pierwsze wrażenia z as3 ? oprócz tego że pewnie się wkurzasz smile.gif

Się zdaża winksmiley.jpg

A co do wrażeń hmm narazie troche mieszane, jednakże raczej pozytywne - przynajmniej narazie, choć są pewne zmiany mym zdaniem idiotyczne (choćby to, że root/_root zamieniono na stage - po ciasną ;] ). Kolejna sprawa to obłożenie wszystkiego - prawie - w klasy, to czy jest to fajne czy idiotyczne rozwiązanie, czy ja wiem? w pewnym sęsie troche utrudnienie wolałem globalne funkcje (sam nie wiem niby OO nie jest głupie np. w wydaniu c++, ale jak już ktoś prubuje naśladować to mym skromnym zdaniem poczęści mu to niewychodzi - choćby te as 3.0, php >= 4 )

Gdzie niegdzie jest sporo zmian w ogule nie przypominających "starego" kodowania. Podoba mi się również pomysł z usunięciem nadmiernego używania '_'.

Podsumowując:
Jestem lekko obojętny ze skłonnościami na "tak" dla pomysłów adobe - jednak może być to mało obiektywne stwierdzenie, ponieważ używam wielu produktów adobe - np. ae, ps, dw, pr, sb (dla sb są lepsze zastępniki smile.gif ) - i jestem z nich zadowolony, dla tego może być to przynajmniej narazie - czytać: w trakcie "przerzucania się" na as 3.0 - mało obiektywne tongue.gif

Tutaj można znaleść liste porównań/zmian w stosunku as 2.0 do as 3.0

P.S.
Jakby ktoś już miał "rozwiązanie" problemu z mojego pierwszego posta z chęcią posłucham - akurat ostatnio nie narzekam na brak nie wolnego czasu więc nie miałem kiedy przysiąść - cóż niektóe zlecenia są ważniejsze od pozostałych tongue.gif

Pozdrawiam
Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.