Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ajax czy się da
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Indeo
Nie znam sie na AJAX'ie. Zanim miałbym sie z nim zapoznać bardziej szczegółowo chciałbym wiedzieć, czy da się w nim zrobić następującą rzecz. Czy można z poziomu skryptu javascript (ajax) na stronie na serwerze A wysyłać pełne żądania do serwera B (nagłówki, referery, posty, gety). Chodzi o to, czy przeglądarka domyślnie nie blokuje lub ostrzega przed próbami komunikowania sie skryptów z innymi serwerami podejrzewając szpiegowanie itp. Będę wdzięczny za odpowiedź.
mike
Zapytania AJAXowe są tylko dla domeny, w której działa aplikacja.
Nie mniej jednak można to dość łatwo ominąć: Ajax i wiele domen
Indeo
Zależy mi na tym, aby wywołania generowane przez AJAX padały z IP odwiedzającego. Rozumiem, że przy takim rozwiązaniu :

ProxyRequests on
ProxyPass /php/ https://wortal.php.pl/
ProxyPassReverse /

na serwerze B, zarejestrowane zostaną żądania z serwera proxy ewentualnie z mojego serwera a ja chcę aby to były żądania z IP odwiedzającego stronę A. Czyli się nie da?
mike
Czyli chcesz przykładowo ze swojej strony pytać ajaxem stronę php.pl tak żeby strona php.pl myślała że to użytkownik, który ma opaloną Twoją stroną a nie Twoja strona pyta?
Tak to tylko w Erze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.