Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przycina takie cus?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dudpis
Nie mialem co robic na kompie i kolega wyslal mi ip do ots'a pod tibie 8.00. Ta gra wogole przeciez nie ma grafiki haha.gif. A po zalogowaniu okazalo sie ze mi tnie ;|. Myslalem ze to lagi ale po zalogowaniu sie na rl to samo bylo postac najpierw sie porusza a potem tak jakby reszta obrazu za nia. Mam laptopa IBM A31, intel pentium IV 1700 MHz, 512 ram, karta RAdek 7500 16 Mb.Wiem ze ta karta to n
e szczyt nowosci, ale na takim czyms raczej nie powinno ciac. Kolega powiedzial mi ze moze nie mam sterownikow, ale mam zainstalowane Omegi, wszystko na nich dobrze chodzi, gralem w Call of duty I i nic nie cielo. Nie wiem rowniez dlaczego podczas dzialania tibii procek chodzi na 100% (sprawdzalem w menedzerze urzadzen). Lub moze mam za malo miejsa na dysku. Nie rozumiem tego. To znaczy ze jakbym zagral np. MU czy jakas inna gre to tez by cielo?questionmark.gif
bim2
Zobacz ci ile wyciaga fpsow (daj w ustawieniach ograniczenia do 30 najlepiej) i spróbuj zmienić ustawienia grafiki (wybierz między DirectX 5, DirectX 9 lub OpenGL), któryś z nich musi słabo działać na twojej karcie.
dudpis
Dziekuje bardzo ;]. W ustawieniach zmienilem na 25 te fps'y i na dodatek cos poszperalem w ustawieniach karty i dziala ladnie, pieknie winksmiley.jpg. Procek na tych 25 fps kreci sie na 80-93%, moze jeszcze zmniejsze, aby sie bardzo nie grzal... Dziekuje jeszcze raz, winksmiley.jpg. Oczywiscie te 80-93% nie sa przy samej tibii, mam jeszcze wlaczone gg i pare innych programow. ;p

Kurde jednak to nie chodzi tak jak powinno... Jest o niebo lepiej, ale jak wezme ze duzo to troszke tnie, znow jak za malo to chodzi jak bym mial kompa z przed wojny ;d. Nie wiem dlaczego nie moge w ustawieniach wziasc na DIRECTX 9... Gdy wezme na Directx 5 chodzi ciulowo, a po wylaczeniu tibii samo sie przestawia na OpenGl. Moze na DIRECX 9 chodziloby dobrze? Mam zainstalowanego Directx 9.0b...
Piniek
na tibi zawsze procek pracuje na 80-90%
wiec tym sie mozesz nie martwic ;D

@down- jezeli do mnie to o tym wiem tongue.gif
bim2
Co do DirectX'a to stery do grafiki smile.gif
sztosz
Cytat(dudpis @ 11.02.2008, 15:20:01 ) *
Mam zainstalowanego Directx 9.0b...

To była totalna porażka M$. 9.0c wyszedł prawie tylko po to żeby naprawić kilka bardzo poważnych błędów wersji b.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.