Napisałam sobie skrypt weryfikacji użytkownika poprzez email. No i tutaj pojawił się problem. Mianowicie...
Oto funkcja wraz z plikiem sprawdzającym:
<?php include ("init.php"); function user_activation () { $password = $_GET['hash']; $query = mysql_query("UPDATE users SET status=1 WHERE (password = '$password') AND (timestamp = '$timestamp')") or die (mysql_error()); } if (!user_activation ()){ } else { } ?>
Problem polega nie na działaniu funkcji, ale na moim zapewne nie rozumieniu jeszcze pewnych elementów php.
Jak zapewne widzicie, w momencie wejścia użytkownika na podany link, zostają pobrane i sprawdzone z bazą dane. To można pominąć, bo wszystko działa jak należy. Wysyłanie także działa.
Chciałabym uzyskać coś innego, otóż... W momencie, kiedy użytkownik wchodzi na link, aktywuje konto, no i dostaje ładną wiadomość powitalną. Ale czy jest możliwość jakiegoś czasowego ograniczenia poprawności linku?

Wybaczcie moje, może ciutkę zagmatwane, wyjaśnienia, ale mój parser nie potrafi interpretować jeszcze wszystkich wiadomości, a poza tym, z php mam doczynienia raptem dwa dni.
PS Czy można gdzieś znaleść manual w postaci pliku PDF do wydrukowania?
PS 2 Błagam...zmieńcie captcha, bo za cholerę nie mogę jej przeczytać.
Pozdrawiam
Anka aka ColdSand