Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Premium sms na vallheru
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Carveth
Witam! Jestem adminem gry na vallheru (ale nie jakiegoś klona)... Gracze chcą bym zrobił premium sms więc chcę to wykonać... ale nasuwa się problem - nie znam całego systemu działania DotPay (Allpay)

Dlatego szukam osoby która już wykonała takie płatności sms

Są 4 numery za 1,2,3,5 zł... Z każdego smsa zwraca kod który oczywiście trza wpisać do formularza

I chcę tak - za 1 zł - 1 tydzień premium konta, za 2 zł - 2 tygodnie premium i tak dalej (cena to ilość tygodni konta premium)

Kod np. za 1 zł ma dodać do tabeli np. gracze w kolumnie smspremium liczbę dni którą ma mieć konto - w tym wypadku 7 dni)

Ale jak zrobić by według numeru dodawało do tej kolumny ilość dni? Kto już coś takiego zrobił? Może ktoś poda jaki to skrypt?
Sabistik
Co za problem po aktywacji pacca dodać do rekordu użytkownika, do odpowiedniej kolumny datę - dziś + ilość wykupionych dni. Następnie sprawdzać czy data jest większa od aktualnej. Jeśli tak to pokazuje dodatkowe opcje, whr.

Jeśli chodzi o sama płatność, to poczytaj co oferuje usługodawca. Niektórzy po rejestracji u nich wysyłają pule kodów. w Twoim przypadku dostał byś 4 pule odpowiadające określonej kwocie. Podczas aktywacji pacca sprawdzasz do której puli należy kod dostarczony użytkownikowi smsem zwrotnym i na odpowiednio długo uruchamiasz konto. Po poprawnej aktywacji ofc usuwasz zużyty już kod z Twojej puli.
Carveth
Heh tongue.gif Łatwiej powiedzieć niż zrobić tongue.gif

Macie jakieś skrypty do płatności dotpay?

questionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.