Carveth
24.02.2008, 11:23:42
Witam! Jestem adminem gry na vallheru (ale nie jakiegoś klona)... Gracze chcą bym zrobił premium sms więc chcę to wykonać... ale nasuwa się problem - nie znam całego systemu działania DotPay (Allpay)
Dlatego szukam osoby która już wykonała takie płatności sms
Są 4 numery za 1,2,3,5 zł... Z każdego smsa zwraca kod który oczywiście trza wpisać do formularza
I chcę tak - za 1 zł - 1 tydzień premium konta, za 2 zł - 2 tygodnie premium i tak dalej (cena to ilość tygodni konta premium)
Kod np. za 1 zł ma dodać do tabeli np. gracze w kolumnie smspremium liczbę dni którą ma mieć konto - w tym wypadku 7 dni)
Ale jak zrobić by według numeru dodawało do tej kolumny ilość dni? Kto już coś takiego zrobił? Może ktoś poda jaki to skrypt?
Sabistik
24.02.2008, 11:30:26
Co za problem po aktywacji pacca dodać do rekordu użytkownika, do odpowiedniej kolumny datę - dziś + ilość wykupionych dni. Następnie sprawdzać czy data jest większa od aktualnej. Jeśli tak to pokazuje dodatkowe opcje, whr.
Jeśli chodzi o sama płatność, to poczytaj co oferuje usługodawca. Niektórzy po rejestracji u nich wysyłają pule kodów. w Twoim przypadku dostał byś 4 pule odpowiadające określonej kwocie. Podczas aktywacji pacca sprawdzasz do której puli należy kod dostarczony użytkownikowi smsem zwrotnym i na odpowiednio długo uruchamiasz konto. Po poprawnej aktywacji ofc usuwasz zużyty już kod z Twojej puli.
Carveth
25.02.2008, 14:19:37
Heh

Łatwiej powiedzieć niż zrobić

Macie jakieś skrypty do płatności dotpay?

?