Witam.

Od pewnego czasu pisze malego CMSa ktory sluzy do zarzadzania drukarnia. Mam mozliwosc dodawania zlecen, jej edycji, usuwania itp. Obsluge magazynu i teraz dla mnie pojawia sie problem. Ponieważ ten system bylby obslugiwany tylko przez kilka osob lecz odalony o setki kilemetrow. A poniewaz firma ktora niby teoretycznie by obslugiwala tego CMSa działa na zasadzie zleceniodawcy oraz wykonawcy. I wpadlem na pomysl aby stworzyc panel logowania z userami ktorzy mieli by dostep do flag. Przy kzdym ze zlecen widnialaby flaga. NP. Status: 1- w oczekiwaniu na akceptacje, 2 - akceptacja, 3 - w kolejce, 4 - druk, 5-wykanczenie, 6 - wysylka, 0- anulacja. Chcialbym tez aby tylko user z dostepem powiedzmy level=1 mial dostep do flagi 1 i 0, user z levelem 2 do flag od 2-6, user level 3 od 4-5 . Teoretycznie tak to sobie rozwiazalem tylko nei wiem za bardzo jak to praktycznie rozwiazac w skrypcie oraz w bazie. Stowrzylem sobie dodatkowa tabele. status w ktorych beda zawarte te flagi. I teraz kluczem obcym polaczylem to z tabela zlecen gdzie jest rekord status obecny. I mysle zeby to teoretycznie dzialało to tabele zlecenia potrzebowala byrowniez klucz obcy do tabeli z userami na podstawie ktorej bylby dostep do tylko wybranych flag. Jesli żle mysle to prosze mnie poprawić. Natomiast strona skryptu jest moja gorsza strona i za bardzo n wiem jak do tego podejsc. Podczas logowana warunek sprawdzajacy level usera i wtedy jakos dostep tylko do wybranych funkcji? jesli tak to jak udostepnic tylko te funkcje ktore bym chcial jesli mam juz gotowe pliki? bede wdzieczny za pomoc. W sumie to na prace MGR ktora musze oddac do konca marca a czasu coraz mniej

pozdro