Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DIVy I Layout jak to ugryźć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
papdzan
Mam nie mały metlik w głowie. Ostatnio zabrałem sie za robienie stron , mam podstawy html i css. I tutaj jest problem bo chciałem robic to na tabelkach w adobe dreamweaver i tak jak juz to tutaj zaóważyłem to te tabelki generuja tyle kodu ze trodno sie połapac no wiec chciałem to robic za pomoca divów ale nie wiem jak sie za to zabrać to znaczy czy layout tak samo tniemy czy inaczej jak przy zastosowaniu tabel. Jesli musze ciąć to jak i jak to potem pozlepiać w całos za pomoca tych divów bo nie moge zabardzo nic wygoglowac na temat divów. Nie mam zielonego o nich pojęcia ale to co tutaj wyczytałem to juz wiem ze lepiej budowac stronke za ich pomoca. Z góry dzięki i proszę o proste opisy. Narazie i pozdrawiam.
nitek
Cytat
nie moge zabardzo nic wygoglowac na temat divów.

Chyba żartujesz...? blinksmiley.gif
Wpisz coćby w google 'szblon strony div', lub 'kurs css div', a już wyskoczy ci sporo linków.. polecam na początek (jeśli nic nie wiesz o divach):
http://www.kurshtml.boo.pl/css/wstep,szablon.html
Sabistik
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.